ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-11-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτό το μήνα δύο θεμάτων που συνδέονται άμεσα με τη νεογνική φροντίδα, της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1η-7η Νοεμβρίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας (17η Νοεμβρίου), η Α΄Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική ΕΣΥ και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ηλιτόμηνον», πραγματοποίησε το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 στο Νοσοκομείο μας εκδήλωση με επετειακό-εορταστικό χαρακτήρα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει ευρέως γνωστό το «πρόβλημα της Προωρότητας» και η σημασία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στην επιβίωση των πρόωρων και παράλληλα να αναδειχθεί η 50χρονη συμβολή του Νοσοκομείου μας στην Περιγεννητική και Νεογνική φροντίδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θόδωρος Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ιπποκρατείου Γεώργιος Ταρασίδης. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στον αριθμό των επαγγελματιών υγείας και γονέων πρώην προώρων παιδιών που την παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά όσο και στα έντονα συναισθήματα που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες.

Συνεχίζοντας αυτή τη προσπάθεια, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φωταγώγησε για πρώτη φορά με μώβ χρώμα  – το χρώμα της προωρότητας—το κτήριο του ιστορικού Νοσοκομείου «Χίρς» στις 16 Νοεμβρίου, προστιθέμενο έτσι στη μακρά λίστα των μνημείων-κτηρίων που συμμετέχουν στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 17-11-2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ