Daily Archives: 18/09/2018

ΕΙΔΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

2627

Η ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύεται μέχρι τις 25/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2018

H Εταιρία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος οργανώνει και φέτος, όπως κάθε δύο χρόνια, το ANAESTHESIA 2018 – 15ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής.

To ANAESTHESIA 2018 είναι το κορυφαίο αναισθησιολογικό γεγονός στη χώρα μας για το 2018. Η ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα της ειδικότητας, ο μετεκπαιδευτικός χαρακτήρας, η σύγχρονη Νοσηλευτική της Αναισθησιολογίας και η διεύρυνση των οριζόντων της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας, υπό την έννοια της Περιεγχειρητικής Ιατρικής, αποτελούν τους κύριους στόχους του Συνεδρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του ANAESTHESIA 2018 ανέλαβε για φέτος το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής την Διευθύντρια του Τμήματος κ. Ελένη Κατσίκα και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής τον Διευθυντή ΕΣΥ κ. Κωνσταντίνο Κατσανούλα.

Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να δοθεί διεθνής χαρακτήρας στο Συνέδριο, όχι μόνο στο επίπεδο των καταξιωμένων και επωνύμων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, αλλά περισσότερο σε ότι αφορά στην προσέλκυση ενός νέου διεθνούς ακροατηρίου. Πεποίθηση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης Αναισθησιολόγων από κοντινότερες ή μακρινότερες ευρωπαϊκές ή μη χώρες, σε συνδυασμό με τον διαρκώς ανερχόμενο χαρακτήρα της ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ν.Α. Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες σύνεδροι θα μπορέσουν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με ξένους συναδέλφους, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ομιλητές να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές ακροατήριο και να κάνουν γνωστή την αξιόλογη επιστημονική τους παρουσία. Η προσπάθεια αυτή επισκέφθηκε με την απονομή της αιγίδας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας (ESA) στο συνέδριο και με τη μέγιστη μέχρι τώρα μοριοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε Συνέδριο Αναισθησιολογίας, με 27 μονάδες Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η 1η Ελληνο – Σερβική Αναισθησιολογική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί εντός του ANAESTHESIA 2018. Οι Έλληνες Αναισθησιολόγοι συνδέονται στενά με τους Σέρβους συναδέλφους τους και στις συχνές επικοινωνίες μαζί τους διαπίστωσαν ότι μοιράζονται κοινούς στόχους και προβλήματα. Η έναρξη λοιπόν μιας ευρύτερης συνεργασίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τους Αναισθησιολόγους και των δύο χωρών.

Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, καθώς και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και αναισθησιολογικού εξοπλισμού.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου, στο e-mail: info@era.gr και στον ιστότοπο του Συνεδρίου: www.anesthesia2018.gr

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ MONITOR

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ MONITOR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2018

«ACRM (Anesthetic crisis resource management) -Η προσομοίωση σε κρίσιμα αναισθησιολογικά συμβάματα –Ανάπτυξη μη τεχνικών Δεξιοτήτων (ANTS

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι  το κλινικό φροντιστήριο προσομοίωσης με κούκλα (mannequin) «ACRM-Η προσομοίωση σε κρίσιμα αναισθησιολογικά συμβάματα – Ανάπτυξη μη τεχνικών δεξιοτήτων (ΑΝΤΣ)» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας & Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Διοργανωτής είναι η Ομάδα Προσομοίωσης της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας (Ε. Γαρίνη, Α. Ντούμα) σε συνεργασία με το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο (Δ. Ιορδανίδου) και με οικονομική επιδότηση της Εταιρείας Αναισθησιολογίας & Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος. Στο φροντιστήριο θα διδάξει η κυρία Α. Zoumprouli, Διευθύντρια του Κέντρου Προσομοίωσης GAPS στο Sutton England, ένα από τα μεγαλύτερα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προσομοίωση με κούκλα (mannequin) αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο εκπαίδευσης στην ιατρική, καθώς οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται σε πολύπλοκα και σπάνια περιστατικά με ασφάλεια, σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η κούκλα (mannequin) έχει ιδιότητες διαδραστικότητας και αναπαράγει ανθρώπινες  αντιδράσεις σε διάφορα σενάρια. Στόχος της προσομοίωσης είναι να παρουσιάσει κλινικά περιστατικά με αξιόπιστο τρόπο και σε πραγματικές συνθήκες για την αρτιότερη εκπαίδευση και αξιολόγηση του εκπαιδευόμενου.

Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται στη:

Διαχείριση ευθυνών

Ομαδική εργασία

Συναίσθηση της κατάστασης

Επιλογή και λήψη σωστής απόφασης

Ευχαριστήρια

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) – Πρόεδρος κ. Γ. Βογιατζής

Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος κα Θ. Αστέρη

Ομάδα προσομοίωσης της Ε.Α.Ε. κα A. Zoumprouli – Διευθύντρια του Κέντρου Προσομοίωσης GAPS

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ – # PILLON

2626 ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΘ.

Η ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύεται μέχρι τις 25/9/2018

ΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΣΤΩΝ

2625 ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΘ.

Η ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύεται μέχρι τις 25/9/2018

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ – ΟΣΤΟΥΝ ΚΝΗΜΗΣ

2624 ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΘ.

Η ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύεται μέχρι τις 25/9/2018

ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ ΜΗΡΙΑΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ 20CM,ΚΕΡΚΙΔΙΚΗΣ Η ΜΗΡΙΑΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ 23CM (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

2591 ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Η ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύεται μέχρι τις 25/9/2018