Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-12-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, από τις 17:00μμ έως και τις 21:00μμ,

το πρώτο σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης(ERC)-

στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ),

μετά την έγκριση της Διοίκησης, με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-12-2018

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η έβδομη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα:

«Αυτοενίσχυση Ψυχολογικού Προφίλ & Τεχνικές Εκπαιδευτικού και Μαθητή για την αντιμετώπιση Κρίσιμων Καταστάσεων»

και  εισηγητές τον Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιο Νταφούλη, την Επικ. Παιδοψυχίατρο, Dr Σοφία Σφελινιώτη και τον Κλινικό Ψυχολόγο, Αδαμάντιο Μακαβό.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-12-2018

Η 5η Διημερίδα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, με τίτλο: “Χαράσσοντας δρόμους απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις”, θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, Περίπτερο 8, ΔΕΘ Helexpo.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-11-2018

Το Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και συνεργατικότητας με την τοπική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων όρασης.

Η “Ημέρα Ελεύθερης Δωρεάν Εξέτασης πασχόντων από Διαβήτη και Γλαύκωμα” θα είναι η πρώτη δράση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, από τις 09:00πμ έως τη 13:30μμ στους χώρους  του Οφθαλμολογικού Τμήματος (Γ’ κτίριο – 1ος όροφος) του Νοσοκομείου.

Την οφθαλμολογική εξέταση θα πραγματοποιήσουν ο Δημήτριος Μπαλατσούκας, Δ/ντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος, η Ευγενία Κανονίδου, Επιμελήτρια Α’ Οφθαλμολογίας, η Έβελιν Κούλαλη, Επιμελήτρια Α’ και ο Ιωάννης Τζαμίχας, Επιμελητής Β’.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα τριάντα (30) άτομα που θα εξεταστούν. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2310 89 2834.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-11-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, το σεμινάριο με τίτλο: “ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΚΗΛΩΝ”,

που διοργάνωσαν  η Ε’ Χειρουργική κλινική και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Χειρουργήθηκαν πέντε ασθενείς, τρεις με βουβωνοκήλη και δύο με μετεγχειρητική κήλη, όλοι από τη Λίστα Χειρουργείου της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής,

με ζωντανή μετάδοση των εν λόγω χειρουργικών επεμβάσεων στην οθόνη της αίθουσας του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα χρήσιμο. Συμμετείχαν επτά εκπαιδευτές, τρεις από την Ε’ Χειρουργική Κλινική, τρεις από το Αναισθησιολογικό Τμήμα και ο κ. Aali J Sheen από το Νοσοκομείο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν είκοσι οκτώ ιατροί και είκοσι εννέα νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-10-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018 η πρώτη τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δημιουργικής θητείας

και της προσφοράς των υπαλλήλων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του Νοσοκομείου που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΓΝΘ Ιπποκράτειο και θα καθιερωθεί να τελείται εφεξής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-10-2018

Δελτίο τύπου για ασθενή ΜΕΘ Παίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-10-2018

Σχετικά με τον ασθενή Μ. Δ., ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, σας ενημερώνουμε ότι στις 1.10.2018 το απόγευμα, το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου ακολούθησε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους Νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου μας. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το παιδί εμφάνισε βαρύτατη αιμοδυναμική αστάθεια, η οποία συνεχίστηκε και μετά την επάνοδο του στη Μονάδα. Σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής εικόνας. Ο ασθενής παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.10.2018