Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Επίσκεψη στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σαράντα εργαζόμενοι στο διοικητικό τομέα του Νοσοκομείου Barzilai στο Ashkelon του Ισραήλ, 12χλμ από τη λωρίδα της Γάζας. Η ομάδα των επισκεπτών ξεναγήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Ψυχιατρικό, καθώς και στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συνδεδεμένη με την Εβραϊκή Κοινότητα ιστορία του Νοσοκομείου.

IMAG3305 IMAG3309 IMAG3319 IMAG3320 IMAG3321 IMAG3326 IMAG3328

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που διοργανώθηκε στις 26 και 27 Μαΐου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας.

Η κεντρική ομιλία του Dr Βάϊου Νταφούλη, Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» είχε ως θέμα: «Το Σύγχρονο Σχολείο για τα παιδιά μας και η καλύτερη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η Διοίκηση και τo Aυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γ.Ν.Θ «Ιπποκράτειο», χαιρετίζουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών, στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, με κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού του ΓΝΘΙ, Βάϊο Νταφούλη.
Η εποχή μας σηματοδοτείται από ποικίλες αλλαγές που διαμορφώνουν ιδιαίτερες καινοτόμες και εξαιρετικά πολύπλοκες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες. Στο νέο κοινωνικό ιστό που δημιουργείται και λόγω της πολιτισμικότητας, των οικονομικών μεταναστών, καθώς και των προσφύγων, το σχολείο ως ένα ζωντανό κύταρρο της κοινωνίας, καλείται να διαδραματίσει ένα δυναμικό ρόλο, προς όφελος των μαθητών κυρίως , θέτοντας τις βάσεις για ένα κοινωνικό, πολιτισμικό και εργασιακό περιβάλλον που θα σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Εδώ, ο σύγχρονος εκπαιδευτικός θα εκμαιεύσει τις ανάγκες των μαθητών και θα τις ενσωματώσει στο κοινωνικό σύνολο, σε μια εποχή όπου η πληροφορία και η ψηφιοποίηση παίζουν σημαντικό ρόλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες των μαθητών μας.
Εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις, καινοτομία, χρήση νέων τεχνολογιών, δημοκρατικές αξίες, ισονομία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αποδοχή της διαφορετικότητας, σεβασμός στο περιβάλλον, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην σχολική τάξη του σήμερα, ώστε κάθε μαθητής να αναπτύσσεται με ψυχοκοινωνικά ορθά δεδομένα, ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία πολιτών αύριο αξιοπρεπή και με προοπτική για το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αναγνωριστικό ταξίδι στον κόσμο της Θαλασσαιμίας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00μμ στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», καθώς και ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Θαλασσαιμία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14 06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ & ΜΑΙΩΝ

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο “Μεταξά” του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/τριών και Μαιών/τών θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές ομιλίες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Θα προηγηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγ. Παντελεήμονος στις 08:15πμ.

clip_image002

Δελτιο Τυπου – «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Ο ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Την πρώτη από μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων στο πλαίσιο της «Ακαδημίας Δασκάλων» χαιρέτισε χθες το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». Μία συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.
Την έναρξη σήμανε η εισήγηση του Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος και Τομέα του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και Προέδρου της 6ης ΤΕΨΥ, Σωτήρη Τσιλίκα, με θέμα: «Ψυχική Υγεία – Ο Γονιός και το Παιδί».
1

2

3

4

5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου 2017, το Τμήμα του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΟΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» οργανώνει από τις 15/05/2017 έως και τις 19/05/2017 δράσεις ενημέρωσης που αφορούν την οικογένεια.
Η δημιουργία της αφίσας του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού έχει ως στόχο τη γνωστοποίηση του καθημερινού έργου του ΚΟΠ και την επισήμανση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του, αφού ενημερώνει και συμβουλεύει για τη δημιουργία της οικογένειας με οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τα χρόνια κληρονομικά νοσήματα. Βοηθάει στην ανάπτυξη της οικογένειας με προγραμματισμένες κυήσεις και μεθόδους αντισύλληψης. Στηρίζει το ζευγάρι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και θηλασμού. Δίνει οδηγίες για τη υγεία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και της εμμηνόπαυσης. Στηρίζει και συμβουλεύει τις μονογονεϊκές οικογένειες. Η σωματική υγεία της γυναίκας, του άνδρα και του παιδιού και η ψυχική ισορροπία τους είναι ο απώτερος στόχος όλων των στελεχών του Τμήματος.
Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΠ, Δελφών 124, Θεσσαλονίκη.
AFISA KOP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» δημιουργεί την «Ακαδημία Δασκάλων» στο πλαίσιο της γενικής αρχής της συνεργατικότητας των Επαγγελματιών Υγείας-Πρόνοιας με την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Μία ακαδημία όπου καταξιωμένοι επιστήμονες του Νοσοκομείου στο χώρο της Υγείας θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς σε μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις, με διάφορες θεματικές ενότητες και με απώτερο στόχο την υποστήριξη των παιδιών της προ-εφηβικής και εφηβικής ηλικίας και την πρόληψη σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.
Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία – Ο Γονιός και το Παιδί» και εισηγητή τον Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και Πρόεδρο της 6ης ΤΕΨΥ, Σωτήρη Τσιλίκα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 και ώρες 17:00-19:00μμ στο αμφιθέατρο «Μεταξά».
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Γραφείων Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής.
ATT00005