Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-07-2019

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-06-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 21 & 22 Ιουνίου 2019,

υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης και του Υπουργείου Υγείας.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε χωρίς εμπορικές χορηγίες στους χώρους του νοσοκομείου, αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας των Τμημάτων και Κλινικών.

Περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, απαντώντας στις ανάγκες των ιατρών για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πολιτιστικές εκδηλώσεις: μία θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου “Το Θυμητάρι”

και μια παράσταση κλόουν του Τιμολέων Τιραμόλα σε ρόλο γιατρού, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο,

όπως επίσης και τελετή λήξης με τη μικτή Χορωδία “Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος” που διηύθυνε ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

Στο Συνέδριο χορηγήθηκαν 11 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-06-2019

Ο ασθενής Τ.Ρ. συνεχίζει να νοσηλεύεται μετεγχειρητικά (μετά ορθοπαιδική, ουρολογική και αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων που έφερε) στη ΜΕΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, σε σοβαρή κατάσταση, με υποστήριξη φαρμακευτική και μηχανική των ζωτικών του λειτουργιών.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-06-2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» διοργανώνει για πρώτη χρονιά πολυθεματικό Ιατρικό συνέδριο, χωρίς εμπορικές χορηγίες, που θα διεξαχθεί στις 21 & 22 Ιουνίου 2019 στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας του Νοσοκομείου.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και φιλοδοξεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση των μάχιμων γιατρών, απαντώντας στις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν και άρα ισότιμη συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με πολιτιστικές εκδηλώσεις : δύο θεατρικές παραστάσεις, η ιστορία του Σανατορίου από τη θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και μια παράσταση κλόουν για τα παιδιά της Παιδιατρικής πτέρυγας, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο, όπως επίσης και τελετή λήξης με μία χορωδιακή συναυλία.

Το ιατρικό συνέδριο του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και του υπουργείου Υγείας.

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ippokrateiothess-congress.gr μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εγγραφής και υποβολής περιλήψεων εργασιών, με όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-06-2019

Για τεχνικούς λόγους αναβάλλεται η ένταξη των ραντεβού για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στο σύστημα των ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο.

Τα ραντεβού για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου  Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων εξακολουθούν να διατίθενται ανά μήνα, κατά τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, εκτός Σαββάτου, Κυριακής, Εορτών και Αργιών και σε ώρες από 08.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., στα τηλέφωνα  2313-308860,  2313-308867 και 2313-308880 ως εξής:

  • Δερματολογικό Τμήμα Ε.Σ.Υ.: προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα για τον επόμενο μήνα.
  • Δερματολογική Κλινική Α.Π.Θ.: τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα για τον επόμενο μήνα.

Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για το χρόνο ένταξης του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στο σύστημα των ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο .

                                                                                                                                                                                                                   Η  ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

                                                                                                                                                                                                                ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

                                                                                                                                                                                                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ 7-6-19-1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2019

Με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας (Αθήνα, 25-28/05/2019), η Γ’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”,

διοργανώνει δημιουργικό περίπατο με ξεναγό, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

 

Στόχος της δράσης “Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!” είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης, 

με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης.

 

Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία τη Ροτόντα, με σημείο συνάντησης την είσοδο αυτής, στις 18.00μμ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-05-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2019, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, η εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μαιών και Νοσηλευτών, που τιμώνται κάθε χρόνο στις 5 και 12 Μαΐου αντίστοιχα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και είχε ως παράλληλες δράσεις, την ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι & ΙΙ, όπου μοιράστηκε αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του διαβητολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου και μετρήθηκε το σάκχαρο σε 70 περίπου πολίτες. Επίσης, το μαιευτικό προσωπικό ενημέρωσε τους πολίτες για τη σημαντικότητα του Φυσιολογικού Τοκετού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών και ακολούθησαν επετειακές ομιλίες, με θέματα την «Υγεία για όλους» και το «ρόλο των Μαιών/Μαιευτών στην προαγωγή των δικαιωμάτων των γυναικών και στην υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού».

Στη συνέχεια, με αφορμή τον εορτασμό των Eπαγγελματιών Yγείας που προσφέρουν φροντίδα και ζωή, τονίστηκε η «προσφορά ζωής» μέσα από την «Εθελοντική Αιμοδοσία», αφού: «Πέντε λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να χαρίσουν χρόνια ζωής σε ένα συνάνθρωπό μας».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-05-2019

Την Τετάρτη 29 Μαίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η ένατη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ,

στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα:

 

«Αυτοάνοσα Νοσήματα Παιδιών και Εφήβων. Πρόληψη και Αντιμετώπιση. Η σημασία της Ψυχολογικής στήριξης ασθενούς και Οικογενειακού Περιβάλλοντος»

 

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ,

σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του

Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.