Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-11-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, το σεμινάριο με τίτλο: “ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΚΗΛΩΝ”,

που διοργάνωσαν  η Ε’ Χειρουργική κλινική και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Χειρουργήθηκαν πέντε ασθενείς, τρεις με βουβωνοκήλη και δύο με μετεγχειρητική κήλη, όλοι από τη Λίστα Χειρουργείου της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής,

με ζωντανή μετάδοση των εν λόγω χειρουργικών επεμβάσεων στην οθόνη της αίθουσας του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα χρήσιμο. Συμμετείχαν επτά εκπαιδευτές, τρεις από την Ε’ Χειρουργική Κλινική, τρεις από το Αναισθησιολογικό Τμήμα και ο κ. Aali J Sheen από το Νοσοκομείο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν είκοσι οκτώ ιατροί και είκοσι εννέα νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-10-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018 η πρώτη τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δημιουργικής θητείας

και της προσφοράς των υπαλλήλων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του Νοσοκομείου που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΓΝΘ Ιπποκράτειο και θα καθιερωθεί να τελείται εφεξής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-10-2018

Δελτίο τύπου για ασθενή ΜΕΘ Παίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-10-2018

Σχετικά με τον ασθενή Μ. Δ., ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, σας ενημερώνουμε ότι στις 1.10.2018 το απόγευμα, το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου ακολούθησε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους Νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου μας. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το παιδί εμφάνισε βαρύτατη αιμοδυναμική αστάθεια, η οποία συνεχίστηκε και μετά την επάνοδο του στη Μονάδα. Σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής εικόνας. Ο ασθενής παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.10.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-10-2018

Σχετικά με την πορεία της υγείας του ασθενούς Μ. Δ. που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων από 26.09.2018 σας αναφέρουμε ότι το παιδί παραμένει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας και εμφανίζει επιπλοκές σοβαρής εγκεφαλικής διαταραχής (εγκεφαλικό οίδημα, αυξημένη ενδοκράνια πίεση, άποιο διαβήτη). Ως εκ τούτου η κατάσταση του θεωρείται επιδεινούμενη και ιδιαίτερα κρίσιμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.10.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-09-2018

Σχετικά με την πορεία της υγείας του ασθενούς Μ. Δ. που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων από 26.09.2018 με διάγνωση: “Απαγχονισμός – Κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή”, σας αναφέρουμε ότι το παιδί παραμένει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας, προγραμματίζεται περαιτέρω διερεύνηση με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου-αυχενικής μοίρας και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-09-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-09-2018

Στις 26.09.2018 και ώρα 16.20 εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων ο ανήλικος Μ.Δ., ηλικίας 2,5 ετών με τη διάγνωση: “ Απαγχονισμός – Κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή”.

Ο ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα ΤΕΠ του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρεται από το ΕΚΑΒ και το συγγενικό περιβάλλον το παιδί ανευρέθη σε ανακοπή στην οικία της γιαγιάς “απαγχονισμένο” από σύστημα κορδονιού κουρτίνας. Δόθηκαν πρώτες βοήθειες από το θείο του παιδιού και στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ όπου ακολούθησε εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ (διασωλήνωση, χορήγηση φαρμάκων αναζωογόνησης και έγινε ανάταξη της ανακοπής ) και μεταφέρθηκε στο ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια έγινε CT- εγκεφάλου και ΑΜΣΣ χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα.

Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό υπό στάγδην καταστολή και αποιδηματική αγωγή. Κατά την εισαγωγή και μέχρι σήμερα είναι αιμοδυναμικά σταθερός, χωρίς προβλήματα οξυγόνωσης, λοιπά συστήματα κ.φ..

Επίσης, φέρει μια κυκλοτερή εκχύμωση στην τραχηλική χώρα (που συνάδει με τον μηχανισμό κάκωσης), πετέχειες στο πρόσωπο και στον τράχηλο.

Το παιδί θα παραμείνει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Παρά τη σταθερότητα της κλινικής εικόνας η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.09.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2018

H Εταιρία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος οργανώνει και φέτος, όπως κάθε δύο χρόνια, το ANAESTHESIA 2018 – 15ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής.

To ANAESTHESIA 2018 είναι το κορυφαίο αναισθησιολογικό γεγονός στη χώρα μας για το 2018. Η ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα της ειδικότητας, ο μετεκπαιδευτικός χαρακτήρας, η σύγχρονη Νοσηλευτική της Αναισθησιολογίας και η διεύρυνση των οριζόντων της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας, υπό την έννοια της Περιεγχειρητικής Ιατρικής, αποτελούν τους κύριους στόχους του Συνεδρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του ANAESTHESIA 2018 ανέλαβε για φέτος το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής την Διευθύντρια του Τμήματος κ. Ελένη Κατσίκα και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής τον Διευθυντή ΕΣΥ κ. Κωνσταντίνο Κατσανούλα.

Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να δοθεί διεθνής χαρακτήρας στο Συνέδριο, όχι μόνο στο επίπεδο των καταξιωμένων και επωνύμων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, αλλά περισσότερο σε ότι αφορά στην προσέλκυση ενός νέου διεθνούς ακροατηρίου. Πεποίθηση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης Αναισθησιολόγων από κοντινότερες ή μακρινότερες ευρωπαϊκές ή μη χώρες, σε συνδυασμό με τον διαρκώς ανερχόμενο χαρακτήρα της ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ν.Α. Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες σύνεδροι θα μπορέσουν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με ξένους συναδέλφους, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ομιλητές να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές ακροατήριο και να κάνουν γνωστή την αξιόλογη επιστημονική τους παρουσία. Η προσπάθεια αυτή επισκέφθηκε με την απονομή της αιγίδας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας (ESA) στο συνέδριο και με τη μέγιστη μέχρι τώρα μοριοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε Συνέδριο Αναισθησιολογίας, με 27 μονάδες Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η 1η Ελληνο – Σερβική Αναισθησιολογική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί εντός του ANAESTHESIA 2018. Οι Έλληνες Αναισθησιολόγοι συνδέονται στενά με τους Σέρβους συναδέλφους τους και στις συχνές επικοινωνίες μαζί τους διαπίστωσαν ότι μοιράζονται κοινούς στόχους και προβλήματα. Η έναρξη λοιπόν μιας ευρύτερης συνεργασίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τους Αναισθησιολόγους και των δύο χωρών.

Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, καθώς και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και αναισθησιολογικού εξοπλισμού.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου, στο e-mail: info@era.gr και στον ιστότοπο του Συνεδρίου: www.anesthesia2018.gr