Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-11-2017

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:00πμ θα ξεκινήσει η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού και των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα: “Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ Ιπποκράτειο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπεύθυνοι της Διοργάνωσης είναι η Νευρολογική Κλινική και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

poster

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

POSTER

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-11-2017

Στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», θα υλοποιηθεί η 1η Ειδική Εκπαιδευτική Σειρά του Τμήματος Στελεχών Επιστημών Υγείας (Παραϊατρικών), σε συνεργασία με την Α’ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ και του Νεογνολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου 2017 και θα έχουν ως θέμα: «Ολιστική διεπιστημονική παρέμβαση στα Νεογνά Υψηλού κινδύνου».

ΑΦΙΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-11-2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 πμ στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” η ομιλία του Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος και Ψυχιατρικού Τομέα, Σωτήρη Μιχ. Τσιλίκα, με θέμα:

“Ψήγματα ιστορικών στοιχείων για την Ψυχιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου. Ο ψυχικά ασθενής και η Ψυχιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο, Μύθοι και Πραγματικότητα.”

2

Σωτήρης Τσιλίκας_Ομιλία.compressed

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ & ΤΟΜΕΑ

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 πμ στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος και Ψυχιατρικού Τομέα, Σωτήρη Μιχ. Τσιλίκα με θέμα:

“Ψήγματα ιστορικών στοιχείων για την Ψυχιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου. Ο ψυχικά ασθενής και η Ψυχιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο, Μύθοι και Πραγματικότητα”

Η διάρκεια της ομιλίας θα είναι 45 λεπτά και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-10-2017

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4-10-17 η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της Ακαδημίας Δασκάλων στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Μεταξά» του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο». Εισηγητής, ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιος Νταφούλης, με θέμα: «Δυσκολίες συμπεριφοράς σε Παιδιά & Εφήβους και γονεϊκοί χειρισμοί».

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γ.Ν.Θ.Ι. σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης, καθώς και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

6 1 2 3 4 5

Μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση στο πλαίσιο της Ακαδημίας Δασκάλων, συνεχίζεται ο νέος κύκλος των επιμορφωτικών δράσεων του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

Εισηγητής στη νέα αυτή συνάντηση θα είναι ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάϊος Νταφούλης, με θέμα: «Δυσκολίες συμπεριφοράς σε Παιδιά & Εφήβους και γονεϊκοί χειρισμοί».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ στο αμφιθέατρο «Μεταξά».

Αφίσα 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΒΥΕ) ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ Γ.Ν.Θ.”IΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τελικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Επίσκεψη στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σαράντα εργαζόμενοι στο διοικητικό τομέα του Νοσοκομείου Barzilai στο Ashkelon του Ισραήλ, 12χλμ από τη λωρίδα της Γάζας. Η ομάδα των επισκεπτών ξεναγήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Ψυχιατρικό, καθώς και στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συνδεδεμένη με την Εβραϊκή Κοινότητα ιστορία του Νοσοκομείου.

IMAG3305 IMAG3309 IMAG3319 IMAG3320 IMAG3321 IMAG3326 IMAG3328