Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γνώμονα την παροχή καλύτερων κατά το δυνατόν υπηρεσιών και κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, οργανώθηκε και  λειτουργεί ομάδα εργασίας η οποία αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη και τη βοήθεια γύρω από πρακτικά θέματα που προκύπτουν στο οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας.

Σε κάθε σχετική  περίπτωση οι συγγενείς των ασθενών αυτών μπορούν να επικοινωνούν στις ώρες 08.οο-15.οο στα τηλέφωνα 2313312634 (Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Υπηρεσιών Υγείας) και στο 2313312309 (Κοινωνική Υπηρεσία).

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 27-11-20 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΘ.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς.

Όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σαν μια οικογένεια, θα δώσουμε τον κοινό αγώνα και θα τα καταφέρουμε.

ΔΤ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΘ 22-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΓΝΘ Ιπποκράτειο παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, συνεχίζει την προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία της πρώτης πιλοτικής Διαδικτυακής Σχολής  Γονέων, παρέχοντας ( απομακρυσμένα) χρήσιμες πληροφορίες σε νέους αλλά και υποψήφιους γονείς.

Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία, στοχεύει στη σωστή προετοιμασία των υποψηφίων γονέων αλλά και στην παροχή πληροφοριών σε νέους γονείς από το έμπειρο προσωπικό του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Στο τμήμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν φυσικά, όσοι υποψήφιοι ή νέοι γονείς το επιθυμούν.

Οι συναντήσεις, αρχής γενομένης τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την οποία αρχικά θα αναλυθούν θέματα για την κύηση, τη λοχεία τον θηλασμό και θα δίνονται πρακτικές απαντήσεις σε απορίες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: sxoli-goneon@ippokratio.gr ,γνωστοποιώντας είτε την ηλικία κύησης της μητέρας είτε την ηλικία του παιδιού και τα προσωπικά τους στοιχεία, με δεδομένη τη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων καθώς το Νοσοκομείο εφαρμόζει τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και στο τηλέφωνο 2310892125.

Πρόθεση της Διοίκησης είναι να δημιουργηθεί και να καθιερωθεί η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων, έτσι ώστε  οι υποψήφιοι και οι νέοι γονείς να παίρνουν έγκυρες πληροφορίες από τους επιστήμονες που εργάζονται στο Νοσοκομείο, πριν από τη γέννηση αλλά και κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των παιδιών τους.

 

Εκ της Διοικήσεως

ΔΤ Ιπποκράτειου ΓΝΘ 23-10-20.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 18-9-2020 χορηγήθηκαν εξιτήρια σε δυο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι εισήχθησαν στις 13 Αυγούστου 2020 από το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στο Τμήμα Νοσηλείας θετικών περιστατικών (κλινική Covid-19) του Νοσοκομείου μας. Οι εν λόγω, ήταν οι τελευταίοι νοσηλευόμενοι ασθενείς από την «Αγία Κυριακή».
Εκ μέρους της Διοίκησης και όλων των εργαζομένων, εκφράζονται θερμές ευχές για καλή περαιτέρω ανάρρωση.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΘ 18-9-2020.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια επίσκεψης σε υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου και οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ,  επισκέφθηκαν χθες 16/9/2020  το ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών δημιουργίας των 30 νέων κλινών ΜΕΘ και 8 κλινών ΜΑΦ, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου καθώς και με τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πραγματοποίησε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην οποία του ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ Ιπποκράτειου ΓΝΘ 17-9-20.pdf

               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-8-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας 39χρονη επίτοκος από τη Βέροια, η οποία ήταν θετική για λοίμωξη με COVID-19. Λόγω μειωμένων εμβρυϊκών κινήσεων, εισήχθη στην αίθουσα τοκετών της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής (σε ορισθέν χειρουργείο για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19) στις 2/8/2020 για διενέργεια καισαρικής τομής.

Στις 3/8/2020 και ώρα 1.00 πμ γεννήθηκε νεογνό θήλυ, βάρους 3.200 gr το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ. Στο νεογνό έγινε τεστ COVID-19 το οποίο είναι αρνητικό και αναμένεται το 2ο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η λεχωϊδα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στη Β΄ Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει το Ιατρικό, Μαιευτικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ Ιπποκράτειου ΓΝΘ 3-8-20 ΛΕΧΩΙΔΑ COVID.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-6-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών  Υγείας κ. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, οι Διοικητές της 4ης και 3ης ΥΠΕ κ.κ. Τσαλικάκης Δημήτριος και Μπογιατζίδης Παναγιώτης  και ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Νοσοκομείου κ.κ. Αντωνάκης Νικόλαος, Ταρασίδης Γεώργιος και Τιτοπούλου Αλεξάνδρα.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκη Νικόλαο, 8 θεραπευτικές κλίνες ΜΕΘ, ως συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19.

Ο Περιφερειάρχης και  ο Γεν. Γραμματέας  Υπηρεσιών Υγείας περιηγήθηκαν σε χώρους του Νοσοκομείου και συνομίλησαν με εργαζόμενους ενώ ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Νοσοκομείου  τον ευχαρίστησαν για την προσφορά  του.

Σε όλους προσφέρθηκαν αναμνηστικές κατασκευές των μικρών ασθενών του Παιδοχειρουργικού Τμήματος.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-5-2020 – ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας και επαναπρογραμματισμού των Τακτικών Εξωτερικών  Ιατρείων του και με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Δ.Υ., της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας τους.

Η προσέλευση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και θα τηρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις προστασίας από τον νέο κορονοϊό, ενδεικτικά αναφέρονται: είσοδος ασθενούς στον χώρο του Νοσοκομείου δέκα (10) λεπτά πριν το ραντεβού, ασφαλής χρονική απόσταση μεταξύ δυο διαδοχικών ραντεβού, προσέλευση ασθενούς χωρίς συνοδό, όταν το επιτρέπει η κατάστασή του, χρήση απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας, τήρηση κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Ν. Ταρασίδης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ι Π Π Ο Κ Ρ Α Τ Ε Ι Ο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝ.

November 2020
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30