Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-06-2018

Διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του 19ου Πανευρωπαϊκού Ορθοπαιδικού συνεδρίου (EFFORT 2018) στη Βαρκελώνη, οι εργασίες της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Η πρώτη εργασία είχε θέμα τη Διαδερμική ελάχιστα επεμβατική υπερηχοτομογραφικά καθοδηγούμενη διάνοιξη του καρπιαίου σωλήνα, την τεχνική και τη χρήση νευροδιεγέρτη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου (συγγραφείς: Ν. Παπαδημητρίου, Α. Παπαθανασίου, Ε.Ι. Φούφουλας).

Η δεύτερη εργασία είχε θέμα την Εγκυρότητα και αξιοπιστία της εφαρμογής “Hip Dysplasia” στη μέτρηση του βαθμού της δυσπλασίας ισχίου, όλα σε μια εφαρμογή στο iphone (συγγραφείς: Ν. Παπαδημητρίου, Ε. Τιάκα, Χ. Σιώπη, Α. Παπαθανασίου, Ε.Ι. Φούφουλας).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-06-2018

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ πρόσκλησηclip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-05-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μαϊου τα εγκαίνια της Κλινικής του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιου Γιαννόπουλου, Υπουργών και Βουλευτών της Θεσσαλονίκης, των Διοικητών της 4ης και 3ης ΥΠΕ, Διοικητών των Νοσοκομείων και εκπροσώπων των φορέων της πόλης.

IMAG4401IMAG4398IMAG4349IMAG4370IMAG4371IMAG4376IMAG4387

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2018

Στις 29.5.2018 εγκαινιάζουμε την έναρξη λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», προσβλέποντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς χρήζοντες ψυχιατρικής νοσηλείας και επιδιώκοντας την άρτια λειτουργία ενός δημόσιου κλινικού περιβάλλοντος ψυχιατρικής φροντίδας.

Το νεοσυσταθέν Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτει γνωστική επάρκεια, ώστε να προβεί στον κατάλληλο θεραπευτικό σχεδιασμό, στην παρακολούθηση και εκτίμηση των ψυχολογικών και σωματικών αναγκών των ασθενών, καθώς και στην πρόληψη απρόβλεπτων επειγουσών καταστάσεων.

Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε δώδεκα κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-05-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, η έκτη και τελευταία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες και η έγκαιρη ανίχνευσή τους από τον Εκπαιδευτικό, οι Συναισθηματικές Δυσκολίες σε μαθησιακά προβλήματα Παιδιών και Εφήβων και η Κατανόηση της Γραφής ήταν τα θέματα των τριών Εισηγητών, του Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιου Νταφούλη, της Επικ. Παιδοψυχιάτρου, Dr. Σοφίας Σφελινιώτη και του Κλινικού Ψυχολόγου, Αδαμάντιου Μακαβού.

Τη διαδρομή του ενός έτους της παραπάνω δράσης που πραγματοποιείται από το Αυτοτελές ΤΕΠΕΣΕ του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Α’θμιας (Υπεύθυνος: Γιάννης Τομπούλογλου) και Β’θμιας (Υπεύθυνη: Ιωάννα Ντέρη) Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής, παρουσίασε μέσα από φωτογραφίες η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, Μαρία Παπαδοπούλου.

IMAG4296IMAG4299IMAG4305IMAG4307IMAG4313

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-05-2018

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας των Νοσηλευτών, με σύνθημα «Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα» και της Διεθνούς ημέρας των Μαιών–Μαιευτών, με σύνθημα «Χαράσσοντας το δρόμο της ποιοτικής φροντίδας», η Νοσηλευτική Υπηρεσία του «Ιπποκράτειου» ΓΝΘ, διοργανώνει εορταστική-ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την «Υπέρταση», στα πλαίσια της οποίας θα γίνεται και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και για την «Πρόληψη από την Εφηβεία μέχρι την Εμμηνόπαυση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21/05, με ώρα έναρξης 09:00πμ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του «Αγίου Παντελεήμονα». Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

IMAG4279IMAG4291IMAG4276IMAG4282

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-05-2018

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανόδου και επαναλειτουργίας της Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ και του Δερματολογικού Τμήματος ΕΣΥ, στους χώρους του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (τον Απρίλιο 2017), η εν λόγω Κλινική και το Τμήμα εντάχθηκαν από 1η Μαΐου 2018 στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, με διάρκεια εφημέρευσης από 08:00πμ έως 20:00μμ.

Δελτίο Τύπου για εφημερίες Δερματολογικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-05-2018

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί η έκτη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέματα:

  1. «Μαθησιακές Δυσκολίες και η έγκαιρη ανίχνευσή τους από τον Εκπαιδευτικό», Εισηγητής ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιος Νταφούλης.
  1. «Συναισθηματικές Δυσκολίες σε μαθησιακά προβλήματα των Παιδιών και Εφήβων», Εισηγήτρια η Επικ. Παιδοψυχίατρος, Dr Σοφία Σφελινιώτη.
  1. «Κατανοώντας τη Γραφή», Εισηγητής ο Κλινικός Ψυχολόγος, Αδαμάντιος Μακαβός.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 6Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 21-5-2018