Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά”, η δεύτερη τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δημιουργικής θητείας και της προσφοράς

των υπαλλήλων όλων των κλάδων & ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-09-2019

.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”,
εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του πρώην Διοικητή του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, Γεώργιου Χριστιανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-07-2019

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-06-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 21 & 22 Ιουνίου 2019,

υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης και του Υπουργείου Υγείας.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε χωρίς εμπορικές χορηγίες στους χώρους του νοσοκομείου, αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας των Τμημάτων και Κλινικών.

Περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, απαντώντας στις ανάγκες των ιατρών για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πολιτιστικές εκδηλώσεις: μία θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου “Το Θυμητάρι”

και μια παράσταση κλόουν του Τιμολέων Τιραμόλα σε ρόλο γιατρού, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο,

όπως επίσης και τελετή λήξης με τη μικτή Χορωδία “Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος” που διηύθυνε ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

Στο Συνέδριο χορηγήθηκαν 11 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-06-2019

Ο ασθενής Τ.Ρ. συνεχίζει να νοσηλεύεται μετεγχειρητικά (μετά ορθοπαιδική, ουρολογική και αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων που έφερε) στη ΜΕΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, σε σοβαρή κατάσταση, με υποστήριξη φαρμακευτική και μηχανική των ζωτικών του λειτουργιών.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-06-2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» διοργανώνει για πρώτη χρονιά πολυθεματικό Ιατρικό συνέδριο, χωρίς εμπορικές χορηγίες, που θα διεξαχθεί στις 21 & 22 Ιουνίου 2019 στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας του Νοσοκομείου.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και φιλοδοξεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση των μάχιμων γιατρών, απαντώντας στις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν και άρα ισότιμη συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με πολιτιστικές εκδηλώσεις : δύο θεατρικές παραστάσεις, η ιστορία του Σανατορίου από τη θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και μια παράσταση κλόουν για τα παιδιά της Παιδιατρικής πτέρυγας, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο, όπως επίσης και τελετή λήξης με μία χορωδιακή συναυλία.

Το ιατρικό συνέδριο του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και του υπουργείου Υγείας.

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ippokrateiothess-congress.gr μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εγγραφής και υποβολής περιλήψεων εργασιών, με όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-06-2019

Για τεχνικούς λόγους αναβάλλεται η ένταξη των ραντεβού για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στο σύστημα των ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο.

Τα ραντεβού για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου  Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων εξακολουθούν να διατίθενται ανά μήνα, κατά τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, εκτός Σαββάτου, Κυριακής, Εορτών και Αργιών και σε ώρες από 08.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., στα τηλέφωνα  2313-308860,  2313-308867 και 2313-308880 ως εξής:

  • Δερματολογικό Τμήμα Ε.Σ.Υ.: προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα για τον επόμενο μήνα.
  • Δερματολογική Κλινική Α.Π.Θ.: τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα για τον επόμενο μήνα.

Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για το χρόνο ένταξης του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων στο σύστημα των ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο .

                                                                                                                                                                                                                   Η  ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

                                                                                                                                                                                                                ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

                                                                                                                                                                                                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ 7-6-19-1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2019

Με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας (Αθήνα, 25-28/05/2019), η Γ’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”,

διοργανώνει δημιουργικό περίπατο με ξεναγό, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

 

Στόχος της δράσης “Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!” είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης, 

με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης.

 

Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία τη Ροτόντα, με σημείο συνάντησης την είσοδο αυτής, στις 18.00μμ.