Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-03-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” τα εγκαίνια της πρώτης Τράπεζας Μητρικού Γάλατος στη Θεσσαλονίκη.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, από το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η  Καθηγήτρια Νεογνολογίας του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. και Δ/ντρια της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής νοσηλείας Νεογνών του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, Βασιλική Δρόσου-Αγακίδου και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ελένη Παντελίδου.

 

Από τη ΜΚΟ για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών «Ηλιτόμηνον», παραβρέθηκε η Πρόεδρος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Γονέων του European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI), Ελένη Βαβουράκη. Παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΤΑΡ – Διαδρατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, η οποία  ανέλαβε σημαντικό κόστος του εξοπλισμού και η Συντονίστρια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, Κούλα Γιαννακίδου.

 

Επίσης, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και Επιπυραγός, Παναγιώτης Μπαθρέλλος, καθώς και πλήθος εθελοντών-μελών γονέων πρόωρων παιδιών του “Ηλιτόμηνον”.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-03-2019

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και από τις 17:30μμ έως τις 19:00μμ, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Ακαδημίας Ψυχολογίας
για Γονείς, Παιδιά & Εφήβους με Σ. Διαβήτη τύπου 1, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.
Εισηγητής της συνάντησης, με θέμα: “Γνωστικές Ασκήσεις στα Σχήματα Συμπεριφορών μας ως γονείς”,
θα είναι ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ Ιπποκράτειο, Dr Βάιος Νταφούλης.
Οι συνολικά πέντε συναντήσεις συνδιοργανώνονται από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο,
το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ
και την Ένωση Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη Ν. Θεσσαλονίκης.
Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής άμεσα στο γραφείο της Ένωσης Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη,
τηλ.: 2310 223518, 6974141711, 6977620979.
Μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους φοιτητές που θα την παρακολουθήσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-03-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-03-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-03-2019

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η όγδοη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ,

στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα:

 

«Λοιμώξεις στο Σχολικό Περιβάλλον: Τρόποι Μετάδοσης, Αντιμετώπιση, Πρόληψη»

 

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ,

σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του

Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-03-2019

Τη Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 και από τις 17:30μμ έως τις 19:00μμ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ακαδημία Ψυχολογίας
για Γονείς, Παιδιά & Εφήβους με Σ. Διαβήτη τύπου 1, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.
Εισηγητής της πρώτης συνάντησης, με θέμα: “Το χρόνιο νόσημα και η Ψυχολογία της Οικογένειας κατά την αρχική διάγνωση και πορεία”,
θα είναι ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ Ιπποκράτειο, Dr Βάιος Νταφούλης.
Οι συνολικά πέντε συναντήσεις συνδιοργανώνονται από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο,
το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ και την Ένωση Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη Ν. Θεσσαλονίκης.
Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής άμεσα στο γραφείο της Ένωσης Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, τηλ.: 2310 223518, 6974141711, 6977620979.
Μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους φοιτητές που θα την παρακολουθήσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-02-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 η τελετή για την πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.
Η δαπάνη για την εν λόγω πιστοποίηση ήταν δωρεά της Περιφέρειας Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας της ΜΕΘ Παίδων, Μαρίας Σδούγκα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η Συντονίστρια του ΕΚΕΠΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-02-2019

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του video-ηλεκτροεγκεφαλογράφου-ΗΕΓ Nihon Kohden EEG-1200 στο Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής “Απόστολος Φωκάς” της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Η δωρεά συγχρηματοδοτήθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Θερμαϊδες”,  με Πρόεδρο την κ. Όλγα Τσιμισκή και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, με Πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Πέντζο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ, Καθηγητή Παιδονευρολογίας, Δημήτρη Ζαφειρίου, η δωρεά αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων με διαφορετικούς τύπους επιληψίας λόγω διαφορετικών υποκείμενων νευροαναπτυξιακών παθήσεων.

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-01-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του ΓΝΘ Ιπποκράτειο,

η Συνάντηση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) με θέμα:

«Βραβεύσεις Τμημάτων/Κλινικών από την ΕΝΛ και την ΟΕΚΟΧΑ».

Τα κριτήρια βράβευσης των τμημάτων αφορούσαν τις νοσοκομειακές λοιμώξεις (CLABSI’s) και την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών (Ομάδα Επιτήρησης Κατανάλωσης και Ορθολογικής Χρήσης Αντιβιοτικών),

ενώ παράλληλα στη συνάντηση ανακοινώθηκαν και τα τμήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοολούχων αντισηπτικών (δείκτης συμμόρφωσης στην υγιεινή των χεριών)

και την καλύτερη ανταπόκριση/συμμόρφωση στον αντιγριπικό εμβολιασμό.