Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 18-9-2020 χορηγήθηκαν εξιτήρια σε δυο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι εισήχθησαν στις 13 Αυγούστου 2020 από το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στο Τμήμα Νοσηλείας θετικών περιστατικών (κλινική Covid-19) του Νοσοκομείου μας. Οι εν λόγω, ήταν οι τελευταίοι νοσηλευόμενοι ασθενείς από την «Αγία Κυριακή».
Εκ μέρους της Διοίκησης και όλων των εργαζομένων, εκφράζονται θερμές ευχές για καλή περαιτέρω ανάρρωση.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΘ 18-9-2020.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια επίσκεψης σε υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου και οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ,  επισκέφθηκαν χθες 16/9/2020  το ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών δημιουργίας των 30 νέων κλινών ΜΕΘ και 8 κλινών ΜΑΦ, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου καθώς και με τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πραγματοποίησε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην οποία του ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ Ιπποκράτειου ΓΝΘ 17-9-20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-8-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας 39χρονη επίτοκος από τη Βέροια, η οποία ήταν θετική για λοίμωξη με COVID-19. Λόγω μειωμένων εμβρυϊκών κινήσεων, εισήχθη στην αίθουσα τοκετών της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής (σε ορισθέν χειρουργείο για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19) στις 2/8/2020 για διενέργεια καισαρικής τομής.

Στις 3/8/2020 και ώρα 1.00 πμ γεννήθηκε νεογνό θήλυ, βάρους 3.200 gr το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ. Στο νεογνό έγινε τεστ COVID-19 το οποίο είναι αρνητικό και αναμένεται το 2ο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η λεχωϊδα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στη Β΄ Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει το Ιατρικό, Μαιευτικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ Ιπποκράτειου ΓΝΘ 3-8-20 ΛΕΧΩΙΔΑ COVID.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-6-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών  Υγείας κ. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, οι Διοικητές της 4ης και 3ης ΥΠΕ κ.κ. Τσαλικάκης Δημήτριος και Μπογιατζίδης Παναγιώτης  και ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Νοσοκομείου κ.κ. Αντωνάκης Νικόλαος, Ταρασίδης Γεώργιος και Τιτοπούλου Αλεξάνδρα.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκη Νικόλαο, 8 θεραπευτικές κλίνες ΜΕΘ, ως συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19.

Ο Περιφερειάρχης και  ο Γεν. Γραμματέας  Υπηρεσιών Υγείας περιηγήθηκαν σε χώρους του Νοσοκομείου και συνομίλησαν με εργαζόμενους ενώ ο Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Νοσοκομείου  τον ευχαρίστησαν για την προσφορά  του.

Σε όλους προσφέρθηκαν αναμνηστικές κατασκευές των μικρών ασθενών του Παιδοχειρουργικού Τμήματος.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-5-2020 – ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας και επαναπρογραμματισμού των Τακτικών Εξωτερικών  Ιατρείων του και με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Δ.Υ., της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας τους.

Η προσέλευση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και θα τηρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις προστασίας από τον νέο κορονοϊό, ενδεικτικά αναφέρονται: είσοδος ασθενούς στον χώρο του Νοσοκομείου δέκα (10) λεπτά πριν το ραντεβού, ασφαλής χρονική απόσταση μεταξύ δυο διαδοχικών ραντεβού, προσέλευση ασθενούς χωρίς συνοδό, όταν το επιτρέπει η κατάστασή του, χρήση απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας, τήρηση κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Ν. Ταρασίδης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ι Π Π Ο Κ Ρ Α Τ Ε Ι Ο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-4-2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Διάθεση της εφαρμογής ThessHF σε κινητό τηλέφωνο για την αυτοδιαχείριση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια

Η πανδημία του ιού Covid-19 και οι νέες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που διαμορφώνονται είναι πρωτόγνωρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες τρόπων επικοινωνίας μεταξύ μας. Πλέον η επικοινωνία με τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς διοίκησης, οι συναλλαγές και το εμπόριο, η εκπαίδευση, αλλά και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών γίνονται σε ένα μεγάλο βαθμό ψηφιακά.

Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια αποτελούν μια πολυάριθμη και ευπαθή ομάδα, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Η επαγρύπνηση των ασθενών σε σχέση με την αναγνώριση συμπτωμάτων, τη συστηματική καταγραφή κλινικών παραμέτρων (σωματικό βάρος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σφυγμού), την επιμελή λήψη των φαρμάκων τους και την τήρηση των υγειονο-διαιτητικών μέτρων, παρότι είναι αποφασιστικής σημασίας για την ευοίωνη έκβαση της ασθένειάς τους, παραμένει συχνά ελλιπής.

Η αυτοδιαχείριση της νόσου από τον ασθενή σε καθημερινή βάση, χωρίς τη συχνή παρουσία του στις δομές υγείας, ειδικά λόγω των νέων συνθηκών, κρίνεται αναγκαία και σωτήρια.

Η εφαρμογή ThessHF για smartphone ή tablet (προς το παρόν μόνο σε λογισμικό android) είναι μία υπηρεσία υπενθύμισης και εκπαίδευσης, ένα «προσωπικό ημερολόγιο» κάθε ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια. H εφαρμογή αυτή στοχεύει στο να αποτελέσει ένα ψηφιακό βοηθό, που θα δώσει δύναμη και υπευθυνότητα στον ασθενή, ώστε να διαχειρισθεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εφαρμογής ξεκίνησε το 2018 και συνεχώς εξελίσσεται από τους Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, Αναστάσιο Τσαρουχά, Δημήτριο Μουσελίμη, Ευστράτιο Θεοφιλογιαννάκο και Βασίλειο Βασιλικό, μέλη του Ιατρείου Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Ψηφιακής Καρδιολογίας της Γ’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Ήδη έχει διατεθεί και χρησιμοποιείται πιλοτικά από ασθενείς του Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, καθώς οφείλουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, θεωρούμε ηθικά και επιστημονικά επιβεβλημένο να διατεθεί η εφαρμογή ως η ελάχιστη προσφορά σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε καμία περίπτωση η εφαρμογή δεν υποκαθιστά τον θεράποντα ιατρό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον επικουρικά και να συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση της συνολικής κατάστασης του ασθενούς.

Η εφαρμογή διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (www.hcs.gr) ή της ιστοσελίδας της εφαρμογής (www.thesshf.com).

 

                              Ο Δ/ντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘΙ,

                                  Βασίλειος Βασιλικός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ_Γ’ ΚΚ ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-04-2020

            Σας ενημερώνουμε σχετικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων που αναφέρονται σε έρευνα του MEGA) για τα νοσοκομεία με θέμα: «Έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού καταγγέλλουν εργαζόμενοι» τα οποία αναφέρουν ότι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», είναι φορείς του ιού, και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ήπια συμπτώματα, ότι δεν είναι αληθή.

         Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού στα μέτρα ατομικής προστασίας από τον κοροναϊο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-04-2020

Το Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ¨Απόστολος Φωκάς” του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, με Υπεύθυνο τον Καθηγητή Παιδιατρικής Νευρολογίας και Αναπτυξιολογίας κ. Δ. Ζαφειρίου, στα πλαίσια της πανδημικής έξαρσης του Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψιν τις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται από την αναγκαία όσο και απαραίτητη λήψη μέτρων παραμονής στο σπίτι για την προστασία των πολιτών, ανακοινώνει ότι :

Θέτει τα μέλη της επιστημονικής του ομάδας στη διάθεση γονέων και παιδιών που παρακολουθούνται σε αυτό και χρήζουν υποστήριξης για τη διαχείριση προβλημάτων μέσω τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης και συμβουλευτικής, στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας :

Τζοβάρας Φιλήμων, Ψυχολόγος : 2313312468

Βασιλειάδου Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος : 2313312458

Παπαζολούδη Ελευθερία, Λογοπεδικός : 2313312478

Τρύφωνος Δημήτριος, Εργοθεραπευτής : 2313312476

Τσιγάρας Γεώργιος, Φυσικοθεραπευτής : 2313312477

τις καθημερινές Δευτέρα έως Παρασκευή και στις ώρες 10:00 πμ – 14:00 μμ.