Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2018

H Εταιρία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος οργανώνει και φέτος, όπως κάθε δύο χρόνια, το ANAESTHESIA 2018 – 15ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής.

To ANAESTHESIA 2018 είναι το κορυφαίο αναισθησιολογικό γεγονός στη χώρα μας για το 2018. Η ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα της ειδικότητας, ο μετεκπαιδευτικός χαρακτήρας, η σύγχρονη Νοσηλευτική της Αναισθησιολογίας και η διεύρυνση των οριζόντων της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας, υπό την έννοια της Περιεγχειρητικής Ιατρικής, αποτελούν τους κύριους στόχους του Συνεδρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του ANAESTHESIA 2018 ανέλαβε για φέτος το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής την Διευθύντρια του Τμήματος κ. Ελένη Κατσίκα και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής τον Διευθυντή ΕΣΥ κ. Κωνσταντίνο Κατσανούλα.

Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να δοθεί διεθνής χαρακτήρας στο Συνέδριο, όχι μόνο στο επίπεδο των καταξιωμένων και επωνύμων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, αλλά περισσότερο σε ότι αφορά στην προσέλκυση ενός νέου διεθνούς ακροατηρίου. Πεποίθηση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης Αναισθησιολόγων από κοντινότερες ή μακρινότερες ευρωπαϊκές ή μη χώρες, σε συνδυασμό με τον διαρκώς ανερχόμενο χαρακτήρα της ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ν.Α. Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες σύνεδροι θα μπορέσουν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με ξένους συναδέλφους, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ομιλητές να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο διεθνές ακροατήριο και να κάνουν γνωστή την αξιόλογη επιστημονική τους παρουσία. Η προσπάθεια αυτή επισκέφθηκε με την απονομή της αιγίδας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας (ESA) στο συνέδριο και με τη μέγιστη μέχρι τώρα μοριοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε Συνέδριο Αναισθησιολογίας, με 27 μονάδες Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η 1η Ελληνο – Σερβική Αναισθησιολογική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί εντός του ANAESTHESIA 2018. Οι Έλληνες Αναισθησιολόγοι συνδέονται στενά με τους Σέρβους συναδέλφους τους και στις συχνές επικοινωνίες μαζί τους διαπίστωσαν ότι μοιράζονται κοινούς στόχους και προβλήματα. Η έναρξη λοιπόν μιας ευρύτερης συνεργασίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τους Αναισθησιολόγους και των δύο χωρών.

Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, καθώς και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και αναισθησιολογικού εξοπλισμού.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου, στο e-mail: info@era.gr και στον ιστότοπο του Συνεδρίου: www.anesthesia2018.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2018

«ACRM (Anesthetic crisis resource management) -Η προσομοίωση σε κρίσιμα αναισθησιολογικά συμβάματα –Ανάπτυξη μη τεχνικών Δεξιοτήτων (ANTS

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι  το κλινικό φροντιστήριο προσομοίωσης με κούκλα (mannequin) «ACRM-Η προσομοίωση σε κρίσιμα αναισθησιολογικά συμβάματα – Ανάπτυξη μη τεχνικών δεξιοτήτων (ΑΝΤΣ)» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου Αναισθησιολογίας & Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Διοργανωτής είναι η Ομάδα Προσομοίωσης της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας (Ε. Γαρίνη, Α. Ντούμα) σε συνεργασία με το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο (Δ. Ιορδανίδου) και με οικονομική επιδότηση της Εταιρείας Αναισθησιολογίας & Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος. Στο φροντιστήριο θα διδάξει η κυρία Α. Zoumprouli, Διευθύντρια του Κέντρου Προσομοίωσης GAPS στο Sutton England, ένα από τα μεγαλύτερα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προσομοίωση με κούκλα (mannequin) αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο εκπαίδευσης στην ιατρική, καθώς οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται σε πολύπλοκα και σπάνια περιστατικά με ασφάλεια, σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η κούκλα (mannequin) έχει ιδιότητες διαδραστικότητας και αναπαράγει ανθρώπινες  αντιδράσεις σε διάφορα σενάρια. Στόχος της προσομοίωσης είναι να παρουσιάσει κλινικά περιστατικά με αξιόπιστο τρόπο και σε πραγματικές συνθήκες για την αρτιότερη εκπαίδευση και αξιολόγηση του εκπαιδευόμενου.

Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται στη:

Διαχείριση ευθυνών

Ομαδική εργασία

Συναίσθηση της κατάστασης

Επιλογή και λήψη σωστής απόφασης

Ευχαριστήρια

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) – Πρόεδρος κ. Γ. Βογιατζής

Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος κα Θ. Αστέρη

Ομάδα προσομοίωσης της Ε.Α.Ε. κα A. Zoumprouli – Διευθύντρια του Κέντρου Προσομοίωσης GAPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-07-2018

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τα θύματα των πυρκαγιών που έπληξαν και πλήττουν την Αττική, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή της στους τραυματίες των πυρόπληκτων περιοχών.

Ευχαριστεί θερμά τον μεγάλο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι προσήλθαν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να συνδράμουν στην κάλυψη αναγκών αίματος και παραγώγων του, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε συνανθρώπους που εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

 

IMAG4523

IMAG4519

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-06-2018

Διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του 19ου Πανευρωπαϊκού Ορθοπαιδικού συνεδρίου (EFFORT 2018) στη Βαρκελώνη, οι εργασίες της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Η πρώτη εργασία είχε θέμα τη Διαδερμική ελάχιστα επεμβατική υπερηχοτομογραφικά καθοδηγούμενη διάνοιξη του καρπιαίου σωλήνα, την τεχνική και τη χρήση νευροδιεγέρτη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου (συγγραφείς: Ν. Παπαδημητρίου, Α. Παπαθανασίου, Ε.Ι. Φούφουλας).

Η δεύτερη εργασία είχε θέμα την Εγκυρότητα και αξιοπιστία της εφαρμογής “Hip Dysplasia” στη μέτρηση του βαθμού της δυσπλασίας ισχίου, όλα σε μια εφαρμογή στο iphone (συγγραφείς: Ν. Παπαδημητρίου, Ε. Τιάκα, Χ. Σιώπη, Α. Παπαθανασίου, Ε.Ι. Φούφουλας).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-06-2018

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ πρόσκλησηclip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-05-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μαϊου τα εγκαίνια της Κλινικής του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιου Γιαννόπουλου, Υπουργών και Βουλευτών της Θεσσαλονίκης, των Διοικητών της 4ης και 3ης ΥΠΕ, Διοικητών των Νοσοκομείων και εκπροσώπων των φορέων της πόλης.

IMAG4401IMAG4398IMAG4349IMAG4370IMAG4371IMAG4376IMAG4387

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2018

Στις 29.5.2018 εγκαινιάζουμε την έναρξη λειτουργίας του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», προσβλέποντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς χρήζοντες ψυχιατρικής νοσηλείας και επιδιώκοντας την άρτια λειτουργία ενός δημόσιου κλινικού περιβάλλοντος ψυχιατρικής φροντίδας.

Το νεοσυσταθέν Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτει γνωστική επάρκεια, ώστε να προβεί στον κατάλληλο θεραπευτικό σχεδιασμό, στην παρακολούθηση και εκτίμηση των ψυχολογικών και σωματικών αναγκών των ασθενών, καθώς και στην πρόληψη απρόβλεπτων επειγουσών καταστάσεων.

Η δυναμικότητα του Τμήματος ανέρχεται σε δώδεκα κλίνες και ο χώρος στον οποίο αυτές αναπτύσσονται πληροί το σύνολο των απαιτήσεων και προδιαγραφών λειτουργίας μιας ψυχιατρικής κλινικής, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας την υφιστάμενη κτιριακή υποδομή και τις επί συνόλου παροχές υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-05-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, η έκτη και τελευταία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες και η έγκαιρη ανίχνευσή τους από τον Εκπαιδευτικό, οι Συναισθηματικές Δυσκολίες σε μαθησιακά προβλήματα Παιδιών και Εφήβων και η Κατανόηση της Γραφής ήταν τα θέματα των τριών Εισηγητών, του Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιου Νταφούλη, της Επικ. Παιδοψυχιάτρου, Dr. Σοφίας Σφελινιώτη και του Κλινικού Ψυχολόγου, Αδαμάντιου Μακαβού.

Τη διαδρομή του ενός έτους της παραπάνω δράσης που πραγματοποιείται από το Αυτοτελές ΤΕΠΕΣΕ του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Α’θμιας (Υπεύθυνος: Γιάννης Τομπούλογλου) και Β’θμιας (Υπεύθυνη: Ιωάννα Ντέρη) Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής, παρουσίασε μέσα από φωτογραφίες η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, Μαρία Παπαδοπούλου.

IMAG4296IMAG4299IMAG4305IMAG4307IMAG4313