Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-04-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του Χρίστου Τσονίδη, πρώην Διευθυντή της Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ, Τακτικού Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και εξαιρετικού συνεργάτη μας.

Ο Χρίστος Τσονίδης ήταν και θα παραμείνει ένα κομμάτι του Νοσοκομείου, καθώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο από το Μάιο 1989 μέχρι τον Αύγουστο 2022.  Διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση, το εργασιακό του ήθος και την επιτυχημένη Διεύθυνση της Β΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

Ο Διοικητής, οι Αναπληρωτές Διοικητές, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό Παράδεισο φίλε Χρίστο.

ΕΚ  ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 7-4-2023 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-11-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτό το μήνα δύο θεμάτων που συνδέονται άμεσα με τη νεογνική φροντίδα, της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1η-7η Νοεμβρίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας (17η Νοεμβρίου), η Α΄Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική ΕΣΥ και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ηλιτόμηνον», πραγματοποίησε το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 στο Νοσοκομείο μας εκδήλωση με επετειακό-εορταστικό χαρακτήρα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει ευρέως γνωστό το «πρόβλημα της Προωρότητας» και η σημασία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στην επιβίωση των πρόωρων και παράλληλα να αναδειχθεί η 50χρονη συμβολή του Νοσοκομείου μας στην Περιγεννητική και Νεογνική φροντίδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θόδωρος Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ιπποκρατείου Γεώργιος Ταρασίδης. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στον αριθμό των επαγγελματιών υγείας και γονέων πρώην προώρων παιδιών που την παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά όσο και στα έντονα συναισθήματα που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες.

Συνεχίζοντας αυτή τη προσπάθεια, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης φωταγώγησε για πρώτη φορά με μώβ χρώμα  – το χρώμα της προωρότητας—το κτήριο του ιστορικού Νοσοκομείου «Χίρς» στις 16 Νοεμβρίου, προστιθέμενο έτσι στη μακρά λίστα των μνημείων-κτηρίων που συμμετέχουν στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 17-11-2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-09-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 επισκέφτηκαν το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι της εταιρίας χρωμάτων  Vitex και συνεργατών της – χρωμοδοτών Νομού Θεσσαλονίκης,  οι οποίοι προχώρησαν στη δωρεά ποσότητας χρωμάτων προς χρήση από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Τους δωρητές υποδέχθηκαν ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ.κ. Αντωνάκης Νικόλαος, και  Ταρασίδης Γεώργιος  καθώς και οι διευθύνοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών παρέδωσαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκη Νικόλαο, ποσότητα χρωμάτων Vitex ικανών να υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια συνεχούς ανακαίνισης της κτιριακής υποδομής του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση και  οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρία VITEX και τους συνεργάτες της, χρωμοδότες Βορ. Ελλάδος,  για την προσφορά τους η οποία ενισχύει την δυναμική του Νοσοκομείου στην υγειονομικά  δύσκολη περίοδο  την οποία διανύουμε.

ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 30-9-2022 ΔΩΡΕΑ VITEX

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-07-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία.

 

                 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

         ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΔΤ 22–7-2022 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστήμη της Δερματολογίας φέρνει την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη!

 

Ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Αποκεντρωμένη Μονάδα «Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης» του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο , το εκπαιδευτικό σχολείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας #ΕΑDV με αντικείμενο τη δερματοσκόπηση και υπεύθυνο διοργάνωσης τον Αναπλ. Καθηγητή της Α΄. Πανεπιστημιακής Κλινικής κο Αιμίλιο Λάλλα, υπό την Διεύθυνση του κ. Ιωαννίδη.

Μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε 40 από τους καλύτερους ειδικούς δερματολόγους του χώρου από 22 ευρωπαϊκές χώρες, που ήρθαν να εκπαιδευτούν από το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ιατρικό προσωπικό μας , στις πιο σύγχρονες προηγμένες απεικονιστικές τεχνικές για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος καθώς και άλλων δερματοπαθειών.

Τους ευχόμαστε η εμπειρία και η φιλοξενία να τους έμεινε αξέχαστη και να μας επισκεφθούν εκ νέου πολύ σύντομα!

 

 

 

Εκ της Διοικήσεως

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 22/6/2022, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξάς» του Ιπποκράτειου
Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης οργανώθηκε εκδήλωση για την παράδοση του
ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Παιδοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου με
την οποία ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπίλιας Πάρις, ο Πρόεδρος του Κέντρου
Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αηδονόπουλος Χάρης, η Αναπληρώτρια
Διοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Βασιλειάδου Έφη, οι Διοικητές των Νοσοκομείων
ΑΧΕΠΑ και Αγ. Παύλος κκ Παντελιάδης Παναγιώτης και Κατσακάς Οδυσσέας, ο
Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Ιπποκρατείου κ.κ. Αντωνάκης
Νικόλαος, Ταρασίδης Γεώργιος και Τιτοπούλου Αλεξάνδρα καθώς και εκπρόσωποι
των χορηγών εταιρειών κ. Μαχαίρα Αλεξία της ΑΒ Βασιλόπουλος και κ. Πλόσκας
Νικηφόρος της OTE-Cosmote και η Πρόεδρος του Σωματείου “Ανοιχτή Αγκαλιά” κ.
Βλάχου Γιολάντα.
Η κ. Βλάχου δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του
Παιδοχειρουργικού Τμήματος ολοκληρώνονται οι στόχοι του Σωματείου για το 2022
το οποίο σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση 30 χρόνων κοινωνικής προσφοράς του.
Ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος κ. Τσικόπουλος ανέφερε ότι
το Τμήμα είναι το μεγαλύτερο Παιδοουρολογικό και Παιδοογκολογικό χειρουργικό
κέντρο της Ελλάδος στο οποίο εισάγονται περισσότερα από 10000 παιδιά ετησίως
και ευχαρίστησε θερμά την κ. Βλάχου και τους εκπροσώπους των χορηγών εταιριών.
Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκης αφού ευχαρίστησε θερμά
τους χορηγούς για την προσφορά τους ανέφερε ότι στην τελευταία πολύ δύσκολη
περίοδο έγιναν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στους χώρους του Νοσοκομείου με την
βοήθεια σημαντικών χορηγών, όπως το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και η νέα
ΜΕΘ 38 κλινών, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει σημαντικά στη παροχή
ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Εκ της Διοικήσεως

ΔΤ 22–6-2022 ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ
ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 17/6/2022 επισκέφθηκαν το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Γ. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η κ. Κατερίνα Φίκατα, εκπροσωπώντας την Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Βέροιας με Πρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Παπαχαραλάμπους  και ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, με σκοπό τη δωρεά υλικών εικαστικών και βιβλίων για τους μικρούς μας ασθενείς.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη αγάπη τους. Η προσφορά τους θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας και στη δημιουργικότητα των μικρών μας ασθενών.

Η Διευθύντρια του                                                      Ο  Διοικητής  του

Παιδοογκολογικού Τμήματος                                           Νοσοκομείου

Ευγενία  Παπακωνσταντίνου                                    Νικόλαος  Αντωνάκης

ΔΤ 17–6-2022 ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-05-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Μελάνωμα, διενεργεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης του ΓΝΘ Ιπποκράτειου, υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας , δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων.

Η πρωτοβουλία με το σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της πρόληψης στην υγεία. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν έκθεση στον ήλιο και να εξετασθούν ΔΩΡΕΑΝ από δερματολόγους στον φυσικό χώρο εργασίας τους, δηλαδή στη θάλασσα. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στην παραλία Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 03:00 μ.μ., σε πλήρως εξοπλισμένα εξωτερικά κινητά ιατρεία.

Το μελάνωμα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου του δέρματος, καθώς είναι δυνατό να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ωστόσο είναι πιθανότερη η εμφάνιση και η εκδήλωση της νόσου σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών. Σύμφωνα με τους ειδικούς το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να θεραπευτούν. Σκοπός της δράσης είναι η προληπτική εξέταση, αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ασχολούνται με τα παραθαλάσσια επαγγέλματα και εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

 ΕΚ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΤ 23-5-2022 ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝ.

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031