Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-05-2018

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας των Νοσηλευτών, με σύνθημα «Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα» και της Διεθνούς ημέρας των Μαιών–Μαιευτών, με σύνθημα «Χαράσσοντας το δρόμο της ποιοτικής φροντίδας», η Νοσηλευτική Υπηρεσία του «Ιπποκράτειου» ΓΝΘ, διοργανώνει εορταστική-ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την «Υπέρταση», στα πλαίσια της οποίας θα γίνεται και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και για την «Πρόληψη από την Εφηβεία μέχρι την Εμμηνόπαυση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21/05, με ώρα έναρξης 09:00πμ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του «Αγίου Παντελεήμονα». Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-05-2018

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επανόδου και επαναλειτουργίας της Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ και του Δερματολογικού Τμήματος ΕΣΥ, στους χώρους του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (τον Απρίλιο 2017), η εν λόγω Κλινική και το Τμήμα εντάχθηκαν από 1η Μαΐου 2018 στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, με διάρκεια εφημέρευσης από 08:00πμ έως 20:00μμ.

Δελτίο Τύπου για εφημερίες Δερματολογικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-05-2018

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί η έκτη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέματα:

  1. «Μαθησιακές Δυσκολίες και η έγκαιρη ανίχνευσή τους από τον Εκπαιδευτικό», Εισηγητής ο Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιος Νταφούλης.
  1. «Συναισθηματικές Δυσκολίες σε μαθησιακά προβλήματα των Παιδιών και Εφήβων», Εισηγήτρια η Επικ. Παιδοψυχίατρος, Dr Σοφία Σφελινιώτη.
  1. «Κατανοώντας τη Γραφή», Εισηγητής ο Κλινικός Ψυχολόγος, Αδαμάντιος Μακαβός.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 6Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 21-5-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-04-2018

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 διενεργήθηκε με επιτυχία, για πρώτη φορά στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, στο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής, η ενδοαυλική αντιμετώπιση Θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος με ενδοαυλική αποκατάσταση της αιμάτωσης των νεφρικών αρτηριών, της κοιλιακής αρτηρίας και της άνω μεσεντερίου αρτηρίας.

Επίσης, δύο ημέρες μετά, στο Χειρουργικό Τμήμα της ιδίας Κλινικής, διενεργήθηκε επιτυχώς για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, η μέθοδος της μη αναστρέψιμης ηλεκτροδιάτρησης για την καταστροφή μη εξαιρέσιμης υποτροπής όγκου παγκρέατος.

Οι δύο νέες χειρουργικές μέθοδοι που εφαρμόστηκαν στην Ε’ Χειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», οδηγούν στην ελαχιστοποίηση του χρόνου μετεγχειρητικής αποκατάστασης των ασθενών, τη μείωση νοσηρότητας και θνητότητας και την καλύτερη αποκατάσταση μετά την έξοδο από το Νοσοκομείο, σε σχέση με τη μέχρι τώρα κλασική προσέγγιση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-04-2018

Αναγνωρίζοντας τη συνάφεια της εξέλιξης της Ιατρικής με την ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, σε ασθενείς υψηλού εγχειρητικού κινδύνου, καθώς και τα μετεγχειρητικά της οφέλη, πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2018, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», Διαδερμική Αρτηριο-Φλεβική επικοινωνία σε αιμοκαθαιρόμενο ασθενή.

 

Στο Χειρουργικό Τμήμα της ίδιας Κλινικής, στις 2 Απριλίου 2018, διενεργήθηκε η πρώτη, στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», λαπαροσκοπική σπληνεκτομή σε αιματολογικό ασθενή. Αυξάνοντας το εύρος της ελάχιστα επεμβατικής Χειρουργικής, το τελευταίο χρονικό διάστημα διεξήχθησαν, στο ίδιο Τμήμα, η δεύτερη λαπαροσκοπική γαστρεκτομή και η τρίτη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής έλαβε το δεύτερο βραβείο για την εργασία που παρουσίασε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειοχειρουργικής (16-18/03/2018),

 

όπως ανάλογο βραβείο απέσπασε και το Χειρουργικό Τμήμα της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής, σε συνεργασία με την Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου στο 33ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο (22-24/03/2018).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-04-2018

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», στο πλαίσιο της διαρκούς επιδίωξης αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στοχεύοντας στην επίλυση της παρατηρούμενης δυσχέρειας των πολιτών στον προγραμματισμό των ιατρικών ραντεβού, διαθέτει πλέον μία νέα υπηρεσία, αυτή του ηλεκτρονικού ραντεβού (e-rantevou).

 

Μέσω ενός εύχρηστου και φιλικού προς χρήση ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, οι πολίτες, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα https://rantevou.ippokratio.gr/, έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ιατρικό ραντεβού τους. Ακολουθώντας την εν λόγω διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος έχει πλήρη εικόνα των διαθέσιμων ημερών και ωρών όλων των ιατρικών ειδικοτήτων.

 

Επιπρόσθετα, η νέα υπηρεσία προγραμματισμού ηλεκτρονικού ραντεβού αποτελεί μία ολοκληρωμένη και απλοποιημένη διαδικασία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα της επικοινωνίας του πολίτη με την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου.

 

Παράλληλα με την προαναφερθείσα δυνατότητα, παραμένουν σε ισχύ και οι προγενέστερες επιλογές προγραμματισμού ιατρικού ραντεβού, που είχαν ήδη οι πολίτες:

  • Κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό 2310-892.500, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 07.30 π.μ. έως 02.30 μ.μ.
  • Προσερχόμενοι στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου μας κατά τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες, εκτός Σαββάτων, Κυριακών, Εορτών και Αργιών.

Ως ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας e-rantevou ορίζεται η Παρασκευή 20.4.2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-03-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως ομιλητές και Επαγγελματίες Υγείας του χώρου με νεότερα για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στην οικογένεια.

IMAG4163

IMAG4170

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-03-2018

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα: “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση & Διαφυλικές Σχέσεις: Εκπαιδεύοντας από Νήπιο έναν υγιή Έφηβο”.

Εισηγητές σ’ αυτήν τη συνάντηση θα είναι ο Γυναικολόγος και Δ/ντής του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του ΓΝΘΙ, Fausto Carcea και οι Επαγγελματίες Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, Γεωργία Κυργιαφίνη και Βασιλική Κυματή.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

5η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

IMAG4174

IMAG4181