Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-02-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού και των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα: “Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία”,  στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του Νοσοκομείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Υπεύθυνοι της Διοργάνωσης ήταν η Νευρολογική Κλινική και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

IMG_0519

IMG_0524

IMG_0530

IMG_0534

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-02-2018

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:00πμ-14:00μμ θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού και των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα: “Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ Ιπποκράτειο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπεύθυνοι της Διοργάνωσης είναι η Νευρολογική Κλινική και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-01-2018

Την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 12:00μμ-14:00μμ, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία του Καθηγητή Εξελικτικής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γρηγόρη Σίμου, με θέμα την Εισαγωγική Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Η δεύτερη ομιλία του κ. Σίμου, με θέμα τη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Διαταραχή Πανικού, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 12:00μμ-14:00μμ.

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο και το  Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ).

Θα δοθούν Πιστοποιητικά Συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-01-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Οδοντιάτρων και Υγειονομικών Υπαλλήλων της 4ης Υ.Π.Ε. Μακεδονίας-Θράκης. Το ημερήσιο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορούσε την εκπαίδευση σε θέματα Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής, καθώς και τη διασύνδεση των Μονάδων μεταξύ τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-01-2018

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα: “Ατυχήματα στο χώρο του Σχολείου”.

Εισηγητές σ’ αυτήν τη συνάντηση θα είναι ο Δ/ντής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος, Γεώργιος Τσικόπουλος,
ο Δ/ντής Παιδοχειρουργός, Χρήστος Στεφανίδης και ο Παιδοχειρουργός, Επιμελητής Β’, Ιωάννης Γεωργάκης.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής.

4th TeachersAcademy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-01-2018

ΣΠΑΝΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μία πολύ σπάνια επέμβαση: Αφαιρέθηκαν τα 2/3 του ήπατος σε νεογνό 22 μόλις ημερών. Το πρόβλημα του νεογνού άρχισε αμέσως μετά τη γέννησή του, καθώς διαγνώστηκε εκτεταμένος όγκος ήπατος που καταλάμβανε σχεδόν όλη την κοιλιακή του χώρα. Στη βιοψία που είχε γίνει στην ηλικία των 10 ημερών του νεογνού,  διαπιστώθηκε ότι ο όγκος ήταν πολύ αιμορραγικός και η ζωή του νεογνού ήταν σε μεγάλο κίνδυνο. Έτσι, προτάθηκε στους γονείς η αφαίρεση του όγκου, ως μοναδική λύση, παρά τη μεγάλη επικινδυνότητα αυτού του εγχειρήματος. Οι γονείς συναίνεσαν με την επέμβαση και έτσι σε ηλικία μόλις 22 ημερών (πιθανόν ο μικρότερος ασθενής παγκόσμια που υποβλήθηκε σε τέτοια εγχείρηση) η μικρή ασθενής υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης των 2/3 του ήπατός της (εκτεταμένη Δ. ηπατεκτομή).

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε από γιατρούς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας με επικεφαλής το Διευθυντή αυτής κ. Γεώργιο Τσικόπουλο και της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας με επικεφαλής τον αν. Καθηγητή κ. Γεώργιο Ίμβριο. Την αναισθησία ανέλαβε το Παιδοαναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, με επικεφαλής τη Διευθύντρια κ. Χρυσή Μπράτζου, συνεπικουρούμενη από την Επιμελήτρια Α΄ κ. Κυριακή Μάτση. Το δύσκολο έργο της μετεγχειρητικής ανάνηψης και παρακολούθησης έγινε και εξακολουθεί να γίνεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του ΑΠΘ, με υπεύθυνο τον αν. Καθηγητή κ. Κοσμά Σαραφίδη.

Η μικρή ασθενής έδωσε πραγματική μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή και τελικά νίκησε, δίνοντας χαρά στους γονείς της, στους γιατρούς της και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τέτοια περιστατικά γεμίζουν με αισιοδοξία τη χώρα και αποδεικνύουν ότι στο ΕΣΥ υπάρχουν γιατροί ικανοί και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-01-2018

Στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά” στον ημιώροφο του κτιρίου των Παιδιατρικών Κλινικών (κόκκινο), θα πραγματοποιηθούν οι δύο επόμενες, τρίτη και τέταρτη, ομιλίες του Δρ Κρίτωνα Χριστιανόπουλου, Ψυχιάτρου-Παιδοψυχιάτρου, με θέματα εισαγωγής στην Υπαρξιακή Ψυχανάλυση, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00μμ-14:00μμ και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00μμ-13:00μμ.

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο και το  Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ).

Θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) συνολικά εισηγήσεις και θα δοθούν Πιστοποιητικά Συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-12-2017

Τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη λειτουργία της γιόρτασε χθες, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο «Πάνος Μεταξάς», η Γ΄ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Καρδιολογίας Δρ. Βασίλειου Βασιλικού.

clip_image002