Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-03-2020

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας για τον κορωνοϊό Covid-19 και από την Πέμπτη 26/3/2020,

δημιουργείται από τους Ψυχολόγους και τους Παιδοψυχιάτρους του Τμήματος, τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με αντικείμενο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.

Προτείνουμε στη διάθεση του κοινού τις τηλεφωνικές γραμμές 2313312417, 2313312479, τις καθημερινές Δευτέρα έως Παρασκευή και στις ώρες 10:00 πμ – 14:00 μμ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-03-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β Μ_Γ ΑΠΘ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-03-2020

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο και λόγω της ανάγκης εφαρμογής των μέτρων ελέγχου για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, αναστέλλεται από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Παθολογικού, Χειρουργικού και Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου.

Από την παρούσα εξαιρούνται:

  • Οι ασθενείς που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες, χημειοθεραπευτικά και λοιπές ειδικές θεραπείες (αιμορροφιλικοί κλπ).
  • Ασθενείς προσφάτως νοσηλευθέντες με έμφραγμα μυοκαρδίου ή Καρδιακή Ανεπάρκεια για τους οποίους συνεστήθη άμεσος επανέλεγχος.
  • Ασθενείς προσφάτως χειρουργηθέντες όλων των ειδικοτήτων προς επανεξέταση ή ασθενείς που παρουσιάζουν μετεγχειρητικά προβλήματα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-3-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-02-2020

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου ιατρού, επιστήμονα και αγωνιστή της διάδοσης δωρεάς οργάνων, Ιωάννη Φούζα.

Διατέλεσε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους οικείους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Δελτίο Τύπου για το θάνατο του Ιωάννη Φούζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-02-2020

Δελτίο Τύπου Β’ Μ_Γ ΑΠΘ ΓΝΘ Ιπποκράτειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-02-2020

Διαδερμική εμφύτευση συσκευής προσωρινής υποστήριξης αριστερής κοιλίας

Στις 28.01.2020 διενεργήθηκε στην Γ’ Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» η πρώτη βορειοελλαδικά διαδερμική εμφύτευση συσκευής υποστήριξης αριστερής κοιλίας σε καρδιολογικό κέντρο.

Η συσκευή-αντλία μπορεί να εισαχθεί μέσω της μηριαίας αρτηρίας και να υποστηρίξει την καρδιά σε περιπτώσεις ανεπάρκειας της καρδιακή λειτουργίας, δίνοντας στους θεράποντες ιατρούς τον απαραίτητο χρόνο για να εστιάσουν στη θεραπεία του αρρώστου και στη βελτίωση της καρδιακής παροχής.

Η τεχνική παλαιότερα ήταν προνόμιο μόνο των καρδιοχειρουργικών κέντρων. Πλέον είναι διαθέσιμη και σε επιλεγμένα καρδιολογικά κέντρα με τους ιατρούς της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ να πρωτοπορούν στη Βόρεια Ελλάδα εφαρμόζοντας την πρωτοπόρα τεχνική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-02-2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ψυχιατρικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 07 & 08 Φεβρουαρίου 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το συμπόσιο υλοποιήθηκε χωρίς εμπορικές χορηγίες στο χώρο του νοσοκομείου, με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, όπου εξετάστηκε εξονυχιστικά η αιτιολογία της Επιθετικότητας και οι εκδηλώσεις της, ενώ παράλληλα, προτάθηκαν μέθοδοι διαχείρισης του φαινομένου.

Στο Συνέδριο χορηγήθηκαν 16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

  

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-01-2020

Στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, διοργανώνεται στις 07 & 08 Φεβρουαρίου 2020 το 1ο Συμπόσιο του Ψυχιατρικού Τομέα, με θέμα: Το φαινόμενο της Επιθετικότητας. Μια πολυπρισματική προσέγγιση.

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο ”Π. Μεταξά” και στις αίθουσες διδασκαλίας του Νοσοκομείου.

Θα εξετασθεί Βιοψυχοκοινωνικά η αιτιολογία της Επιθετικότητας και οι εκδηλώσεις της και θα προταθούν μέθοδοι διαχείρισης του φαινομένου.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί χωρίς εμπορικές χορηγίες και με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο του συμποσίου https://globalevents.eventsair.com/fainomenoepithetikotitas/register/Site/Register μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής, με όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ