Γενικές

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

ΩΔΩ5469067-7ΥΚ.pdf

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

l-a-20210201

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COVID19 SPACE

Θέμα: «Σεμινάριο COVID19 SPACE»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλόδοξο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα COVID19 SPACE (COVID-19 SkillsPrepAration CoursΕ) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ESICM) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

Το πρόγραμμα COVID19 SPACE υλοποιήθηκε σε σύμπραξη της ΕSΙCM με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να προετοιμάσει τα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για το δεύτερο κύμα της νόσου COVID19. To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές που δεν εργάζονται κανονικά σε ΜΕΘ, ή έχουν αρχίσει την εκπαίδευση τους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, με στόχο να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός «ιατρικός στρατός» με περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε νοσοκομεία με δυνατότητες ΜΕΘ ικανά να το φιλοξενήσουν.

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε εξολοκλήρου διαδικτυακά μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα προετοιμασίας που ξεκίνησε με πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας και ολοκληρώθηκε με 4 επαναλαμβανόμενες τοπικές εκπαιδευτικές VIRTUAL LIVE ημερίδες μέσω της πλατφόρμας ZOOM (2 νοσηλευτικές και 2 ιατρικές, 8 εκπαιδευτικών μονάδων, από 11 έως 14 Δεκεμβρίου 2020). Χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας ΜΕΘ (VIRTUAL REALITY). Διευθύντρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, συντονίστρια η κ. Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΔΩΝ, και εκπαιδεύτριες οι κκ. Πασσακιώτου Μαρίλυ, Χειρουργός-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ, Μάσσα Ελένη, Παθολόγος-Εντατικολόγος, ΕΑ’ ΜΕΘ, Σουνδουλουνάκη Στέλλα, Παθολόγος-Εντατικολόγος, ΕB’ ΤΕΠ, Γεωργάκη Παρασκευή, Προϊσταμένη ΜΕΘ, και Γιώτη Όλγα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΜΕΘ.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18 νοσηλευτές και 28 ιατροί που το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και έλαβαν 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Επιπλέον, 10 νοσηλευτές και 12 ιατροί ολοκλήρωσαν μόνο το διαδικτυακό μέρος έλαβαν 16 και 17 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων ήταν 68 (40 ιατροί και 28 νοσηλευτές).

Μετά την εξαιρετικά επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Σεμιναρίου COVID19 SPACE, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καιρών και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕSICM), εγκρίθηκε και ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου που θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των δύο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, της ΜΕΘ ενηλίκων και της ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.

 

    Μουλούδη Ελένη                                                             Βόλακλη Ελένη

Διευθύντρια Σεμιναρίου                                                  Συντονίστρια Σεμιναρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ 21-12-2020

Ανακοίνωση για κλήρωση μηνιαίων επιτροπών για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ 21-12-2020

Ανακοίνωση για ετήσιες επιτροπές 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ :

Θεσσαλονίκη 2/12/2020

Ο ΟΠΑΠ συμμετέχοντας ενεργά στη στήριξη της Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό  ενισχύει το σύστημα υγείας και τις τοπικές αρχές. Στο πνεύμα αυτό, πραγματοποιεί δωρεά υλικού και εξοπλισμού στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Στο «Ιπποκράτειο», Νοσοκομείο αναφοράς,  ο ΟΠΑΠ προσφέρει εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικών και διαγνωστικών παρεμβάσεων στο θάλαμο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη covid-19 καθώς και στην ΜΕΘ περιστατικών covid-19. Συγκεκριμένα δίνει οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δυο απινίδωσης και φορητό υπέρηχο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης, σημειώνει ότι: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού covid-19 δοκιμάζει τα όρια του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η χειρονομία αυτή αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΠΑΠ, ενώ μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

ΔΩΡΕΑ ΟΠΑΠ.pdf

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Τίτλος Υποέργου: Ενίσχυση του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στην κρίση λόγω της επιδημίας COVID-19

Τίτλος Πράξης: Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κωδ. ΟΠΣ: 5070506, Υποέργο 14.

Η πράξη εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας της νόσου COVID-19 και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, σε συνέχεια των δύο ΠΝΠ της 11-03-2020 (ΦΕΚ55/Α/11-03-2020) και της 14-3-2020 (ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020) που κυρώθηκαν με το Ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 46/Α/3-4-2020).  Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε. μέσω του Ε.Π. της Περιφέρειας  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19. Ειδικότερα  η  ενδυνάμωση των φορέων και του προσωπικού έχει στόχο την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση  στις ανάγκες των ατόμων που νοσούν, στην ενίσχυση των επαγγελματιών με νέο προσωπικό για περιορισμό  του κινδύνου  εξουθένωσης στην εργασία,  περιορισμό κινδύνου μετάδοσης, για δυνατότητα απομάκρυνσης από την εργασία αν απαιτηθεί κατά το δυνατόν διατήρηση της παροχής υπηρεσιών υγείας για άλλες νόσους.

Το φυσικό αντικείμενο του υποέργου είναι η πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού, βοηθητικού και πάσης φύσεως προσωπικού για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Φορέα Υγείας  Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»  στην Περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με προσωπικό 76 επαγγελματιών μέχρι σήμερα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών νόσου COVID-19, σε προσερχόμενους για άλλη νόσηση τυχόν προσυμπτωματικούς ή και ασυμπτωματικούς της COVID-19 και για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον αποκλεισμό πρόσβασης του πληθυσμού με χρόνια ή άλλα έκτακτα προβλήματα από υπηρεσίες υγείας. Η Πράξη συγχρηματοδοτεί μέρος από το συνολικό προσλαμβανόμενο προσωπικό για την επιδημία CoViD-19 στο  Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Κύριος της πράξης είναι το Υπουργείο Υγείας.

Συντονιστής Δικαιούχος της πράξης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας. Συνδικαιούχος είναι το Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Οδηγίες_προς_Συνδικαιούχους_για_ΦΑ 2267-10.11.2020.pdf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΥΟ (2) ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ COVID-19

65ΕΨ469067-Σ5Ο 2Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.pdf