Γενικές

2η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – [2021.09.15] ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (11) ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ (ΨΖ13469067-ΓΞΖ)

[2021.09.15] ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (11) ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ (2η ορθη)_signed (ΨΖ13469067-ΓΞΖ).pdf

Διακοπή Λειτουργίας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΓΝΘ Ιπποκράτειο

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών από τον πάροχο στην διασύνδεση του Νοσοκομείου με το internet, θα υπάρξει διακοπή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου – Ηλεκτρονικά Ραντεβού. e-Προμηθευτές, Ιστοσελίδα – στις 8/9/2021 από τις 08:00 έως τις 15:00.

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

l-a-20210727.pdf

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΥ


Σας ενημερώνουμε ότι στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου μας λειτουργεί σύγχρονος ψηφιακός Μαστογράφος τελευταίας γενιάς, 
με δυνατότητα τομοσύνθεσης.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποχαιρετούν τον Ιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του γιατρού Αθανασίου Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας. Γιατρός με μοναδικό ήθος και αξιοπρέπεια, πραγματικός λειτουργός του χώρου της Υγείας, συνάδελφος και φίλος με όλους.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τον αποχαιρετούν και εκφράζουν ειλικρινή  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Γιατρέ!

Ανακοίνωση για κλήρωση μηνιαίων επιτροπών για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021

Ανακοίνωση για κλήρωση μηνιαίων επιτροπών για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ COVID19 SPACE

Θέμα: «Σεμινάριο COVID19 SPACE»

 

  • «Ολοκλήρωση τρίτου κύκλου σεμιναρίου COVID19 SPACE»

Θεσσαλονίκη 2/6/2021

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο τρίτος κύκλος του φιλόδοξου δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος COVID19 SPACE (COVID-19 SkillsPrepArationCoursΕ) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ESICM) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του Νοσοκομείου μας.

Το πρόγραμμα COVID19 SPACE υλοποιήθηκε σε σύμπραξη της ΕSΙCM με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να προετοιμάσει τα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για το δεύτερο κύμα της νόσου COVID19. To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές που δεν εργάζονται κανονικά σε ΜΕΘ, ή έχουν αρχίσει την εκπαίδευση τους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, με στόχο να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός «ιατρικός στρατός» με περισσότερους από 10.000  εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε νοσοκομεία με δυνατότητες ΜΕΘ ικανά να το φιλοξενήσουν. Η αποτίμηση του προγράμματος, μετά την επέκτασή του, ανέδειξε τελικά την εκπαίδευση πρείπου 20.000 υγειονομικών από την Ευρωπαική Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου και δεύτερου κύκλου, και με δεδομένο το υψηλό επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο του σεμιναρίου, κατά τον τρίτο κύκλο ενημερώσαμε και κατορθώσαμε να στρατολογήσουμε υγειονομικούς και από άλλα Νοσοκομεία της πόλης όπως το ΑΧΕΠΑ και της Βορείου Ελλάδας, από τον Πολύγυρο, Κατερίνη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή έως και την Αλεξανδρούπολη

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε εξολοκλήρου διαδικτυακά μέσα σε έναν μήνα και πλέον προετοιμασίας που ξεκίνησε με πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας και ολοκληρώθηκε με 6 τοπικές εκπαιδευτικές VIRTUAL LIVE ημερίδες μέσω της πλατφόρμας ZOOM (2 παράλληλες ιατρικές για τους ιατρούς του Π.Γ.Ν.ΑΧΕΠΑ και Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης στις 17 Απριλίου 2021, 2 παράλληλες γαι τους ιατρούς του Ν. Καβάλας και τους νοσηλευτές Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αεξανδρούπολης στις 18 Απριλίου 2021, 1 ιατρική για τους ιατρούς Ιπποκρατείου, Πολυγύρου και Κατερίνης στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 1 νοσηλευτική για τους νοσηλευτές  Ιπποκρατείου, Πολυγύρου, Κατερίνης και ΑΧΕΠΑ στις 20 Απριλίου  2021, 8 εκπαιδευτικών μονάδων η κάθε μία). Διευθύντριες του σεμιναρίου ήταν η κ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, και η κ. Σδούγκα Μαρία, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, και εκπαιδεύτριες του τρίτου κύκλου του Νοσοκομείου μας οι κκ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, Σδούγκα Μαρία, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, Ιορδανίδου Δέσποινα, Αναισθησιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Αναισθησιολογικού Τμήματος, Σαλπιγίδου Κωνσταντίνα, Νοσηλεύτρια ΤΕ, Υπεύθυνη Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων, και Βαμπούλα Γεωργία, Νοσηλεύτρια ΤΕ, ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που αγκάλιασαν το πρόγραμμα SPACΕ, και τους τοπικούς εκπαιδευτές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του. Λόγω των απαιτητικών συνθηκών και του φόρτου εργασίας για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας πολλοί εκπαιδευόμενοι που δήλωσαν αρχική συμμετοχή δεν κατόρθωσαν δυστυχώς να το ολοκληρώσουν. Συγχαίρουμε τους 13 ιατρούς και 10 νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας που το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και έλαβαν 25 και 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Επιπλέον, 15 ιατροί και 10 νοσηλευτές ολοκλήρωσαν μόνο το διαδικτυακό μέρος, και έλαβαν 17 και 16 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα SPACE 3 στην ευρύτερη περιφέρεια των Νοσοκομειων που προαναφέρθηκαν ήταν 143 (73 ιατροί και 70 νοσηλευτές).

Ευχαριστούμε την ΕSICM για την δυνατότητα που έδωσε στο Νοσοκομείο μας για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία εκπαίδευσης που συνέβαλλε στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την αρτιότερη αντιμετώπιση και βελτιωμένη έκβαση των βαρέως πασχόντων ασθενών COVID19 και non COVID19.

Ευελπιστούμε σε παρόμοια μελλοντική συνεργασία εκπαίδευσης.

Με τιμή

Οι Διευθύντριες του Σεμιναρίου                                Η Συντονίστρια του Σεμιναρίου

Μουλούδη Ελένη                                                           Βόλακλη Ελένη

Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων                   Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Σδούγκα Μαρία

Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

 

  • «Ολοκλήρωση δεύτερου κύκλου σεμιναρίου COVID19 SPACE»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος του φιλόδοξου δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος COVID19 SPACE (COVID-19 SkillsPrepArationCoursΕ) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ESICM) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του Νοσοκομείου μας.

Το πρόγραμμα COVID19 SPACE υλοποιήθηκε σε σύμπραξη της ΕSΙCM με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να προετοιμάσει τα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για το δεύτερο κύμα της νόσου COVID19. To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές που δεν εργάζονται κανονικά σε ΜΕΘ, ή έχουν αρχίσει την εκπαίδευση τους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, με στόχο να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός «ιατρικός στρατός» με περισσότερους από 10.000  εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε νοσοκομεία με δυνατότητες ΜΕΘ ικανά να το φιλοξενήσουν.

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε εξολοκλήρου διαδικτυακά μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα προετοιμασίας που ξεκίνησε με πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας και ολοκληρώθηκε με 2 τοπικές εκπαιδευτικές VIRTUAL LIVE ημερίδες μέσω της πλατφόρμας ZOOM (1 ιατρική στις 13 Φεβρουαρίου 2021 και 1 νοσηλευτική στις 14 Φεβρουαρίου 2021, 8 εκπαιδευτικών μονάδων η κάθε μία). Διευθύντριες του σεμιναρίου ήταν η κ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, και η κ. Σδούγκα Μαρία, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, και εκπαιδεύτριες οι κκ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, Σδούγκα Μαρία, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, Βιολάκη Ασημίνα, Παιδοχειρουργός-Εντατικολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ, Μάσσα Ελένη, Παθολόγος-Εντατικολόγος, ΕΑ’ ΜΕΘ, Γιακουμή Φανή, Νοσηλεύτρια ΤΕ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που αγκάλιασαν το πρόγραμμα SPACΕ, και τους τοπικούς εκπαιδευτές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του. Συγχαίρουμε τους 29 ιατρούς και 29 νοσηλευτές που το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και έλαβαν 25 και 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Επιπλέον, 5 ιατροί και 8 νοσηλευτές ολοκλήρωσαν μόνο το διαδικτυακό μέρος έλαβαν 17 και 16 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων ήταν 71 (34 ιατροί και 37 νοσηλευτές).

Ευχαριστούμε την ΕSICM για την δυνατότητα που έδωσε στο Νοσοκομείο μας για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία εκπαίδευσης που συνέβαλλε στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την αρτιότερη αντιμετώπιση και βελτιωμένη έκβαση των βαρέως πασχόντων ασθενών COVID19.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του τρίτου κύκλου εκπαίδευσης που βρίσκεται στο στάδιο των εγγραφών και θα ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου 2021. Ευελπιστούμε σε παρόμοια μελλοντική συνεργασία εκπαίδευσης.

 

Οι Διευθύντριες του Σεμιναρίου                                Η Συντονίστρια του Σεμιναρίου

Μουλούδη Ελένη                                                           Βόλακλη Ελένη

Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων                                     Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Σδούγκα Μαρία

Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

 

  • «Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου σεμιναρίου COVID19 SPACE»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλόδοξο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα COVID19 SPACE (COVID-19 SkillsPrepAration CoursΕ) της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ESICM) σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

Το πρόγραμμα COVID19 SPACE υλοποιήθηκε σε σύμπραξη της ΕSΙCM με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να προετοιμάσει τα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για το δεύτερο κύμα της νόσου COVID19. To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές που δεν εργάζονται κανονικά σε ΜΕΘ, ή έχουν αρχίσει την εκπαίδευση τους και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, με στόχο να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός «ιατρικός στρατός» με περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε νοσοκομεία με δυνατότητες ΜΕΘ ικανά να το φιλοξενήσουν.

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε εξολοκλήρου διαδικτυακά μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα προετοιμασίας που ξεκίνησε με πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας και ολοκληρώθηκε με 4 επαναλαμβανόμενες τοπικές εκπαιδευτικές VIRTUAL LIVE ημερίδες μέσω της πλατφόρμας ZOOM (2 νοσηλευτικές και 2 ιατρικές, 8 εκπαιδευτικών μονάδων, από 11 έως 14 Δεκεμβρίου 2020). Χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας ΜΕΘ (VIRTUAL REALITY). Διευθύντρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Μουλούδη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, συντονίστρια η κ. Βόλακλη Ελένη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΑΔΩΝ, και εκπαιδεύτριες οι κκ. Πασσακιώτου Μαρίλυ, Χειρουργός-Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ, Μάσσα Ελένη, Παθολόγος-Εντατικολόγος, ΕΑ’ ΜΕΘ, Σουνδουλουνάκη Στέλλα, Παθολόγος-Εντατικολόγος, ΕB’ ΤΕΠ, Γεωργάκη Παρασκευή, Προϊσταμένη ΜΕΘ, και Γιώτη Όλγα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΜΕΘ.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18 νοσηλευτές και 28 ιατροί που το ολοκλήρωσαν με επιτυχία και έλαβαν 24 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Επιπλέον, 10 νοσηλευτές και 12 ιατροί ολοκλήρωσαν μόνο το διαδικτυακό μέρος έλαβαν 16 και 17 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων ήταν 68 (40 ιατροί και 28 νοσηλευτές).

Μετά την εξαιρετικά επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Σεμιναρίου COVID19 SPACE, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καιρών και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕSICM), εγκρίθηκε και ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου που θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των δύο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, της ΜΕΘ ενηλίκων και της ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.

 

    Μουλούδη Ελένη                                                             Βόλακλη Ελένη

Διευθύντρια Σεμιναρίου                                                  Συντονίστρια Σεμιναρίου

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

«ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ!»

Και το εννοούμε! Το Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, το οποίο έχω την χαρά να υπηρετώ, ανοίγει τις πύλες του στους Θεσσαλονικείς , όλο τον μήνα Ιούνιο και τους προτρέπει για μια προσωπική δέσμευση !
Σε μια Ελλάδα που λούζεται καθημερινά από τον ήλιο, δεν αμελούμε τον ετήσιο έλεγχο στο δερματολόγο μας!
Και πρέπει να τονίσουμε πως ο καρκίνος του δέρματος είναι απόλυτα ιάσιμος εάν διαγνωστεί έγκαιρα!
Με στραμμένη λοιπόν την « κεραία» στην πρόληψη, από 1-30 Ιουνίου , στηρίζουμε έμπρακτα το σκοπό του μήνα ευαισθητοποίησης και σας προσφέρουμε μια #δωρεάν ολοσωματική εξέταση, προγραμματίζοντας την επίσκεψη σας, μέσω της πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr)

ΕΣΥ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ;

Σας περιμένουμε!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ