Τμήμα Ποιότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-02-2020

Δελτίο Τύπου Β’ Μ_Γ ΑΠΘ ΓΝΘ Ιπποκράτειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-02-2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ψυχιατρικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 07 & 08 Φεβρουαρίου 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το συμπόσιο υλοποιήθηκε χωρίς εμπορικές χορηγίες στο χώρο του νοσοκομείου, με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, όπου εξετάστηκε εξονυχιστικά η αιτιολογία της Επιθετικότητας και οι εκδηλώσεις της, ενώ παράλληλα, προτάθηκαν μέθοδοι διαχείρισης του φαινομένου.

Στο Συνέδριο χορηγήθηκαν 16 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

  

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-01-2020

Στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, διοργανώνεται στις 07 & 08 Φεβρουαρίου 2020 το 1ο Συμπόσιο του Ψυχιατρικού Τομέα, με θέμα: Το φαινόμενο της Επιθετικότητας. Μια πολυπρισματική προσέγγιση.

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο ”Π. Μεταξά” και στις αίθουσες διδασκαλίας του Νοσοκομείου.

Θα εξετασθεί Βιοψυχοκοινωνικά η αιτιολογία της Επιθετικότητας και οι εκδηλώσεις της και θα προταθούν μέθοδοι διαχείρισης του φαινομένου.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί χωρίς εμπορικές χορηγίες και με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο του συμποσίου https://globalevents.eventsair.com/fainomenoepithetikotitas/register/Site/Register μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής, με όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-12-2019

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-12-2019
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 η Ημι-ημερίδα που διοργάνωσε το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” σε συνεργασία με το Σύλλογο “Οι συνήθεις ύποπτοι, αυτιστικοί, φίλοι και γονείς”.
 
Η Ημι-ημερίδα είχε ως θέμα τον “Αυτισμό: Προσεγγίζω για να αντιμετωπίσω”, με εισηγητές την Παιδοψυχίατρο, Επιμέλητρια Β’, Σοφία Σφελινιώτη, τον Δ/ντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος, Βάιο Νταφούλη,
 
την γονέα και μέλος του Συλλόγου, Σοφία Γραβάνη και τον νεαρό αυτιστικό και μέλος του Συλλόγου, Βασίλειο Μπερέτσο.
 
Πρόεδρος ήταν ο Δ/ντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Δημήτριος Ζαφειρίου, ενώ το σχολιασμό έκανε η υπεύθυνη του Αυτοτελούς “Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας”, Χριστίνα Σαχινίδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-12-2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Νοσηλευτικό Συνέδριο, με θέμα: «Ρεαλιστικές δράσεις & εφικτές λύσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα», που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 13, 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης και του Υπουργείου Υγείας.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε, χωρίς εμπορικές χορηγίες, στο αμφιθέατρο “Γαγανάκη”, με δωρεάν συμμετοχή και χορήγηση 12 Μορίων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για τη συμμετοχή

και 3 Μορίων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από την ΕΝΕ για τα κλινικά φροντιστήρια.

Το συνέδριο περιελάμβανε τέσσερις διαλέξεις, τρία θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, τέσσερα στρογγυλά τραπέζια, δεκαέξι ελεύθερες ανακοινώσεις και τριάντα έξι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις(e-posters).

Τα έξι κλινικά φροντιστήρια πραγματοποίηθηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας των Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη θεατρική παράσταση “Τα δώρα του γέλιου”: Σατιρικά Θεατρικά Δρώμενα, από εργαζόμενους του Νοσοκομείου

και χορευτικά δρώμενα από τη “Χορευτική Ομάδα Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ Ιπποκράτειο”.

                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-12-2019

Πλατιά χαμόγελα στο πνεύμα των Χριστουγέννων χάρισε στα παιδιά των Α’ & Γ’ Παιδιατρικών Κλινικών και του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Λαγκαδά.
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά της με τα “Τρίγωνα Κάλαντα, την “Άγια Νύχτα”, το “Χιόνια στο καμπαναριό”, σε άψογη εκτέλεση των εθελοντών παιδιών της ορχήστρας.
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-12-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το τέταρτο και πέμπτο σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

-πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)- το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019,

από τις 09:00μμ έως και τις 13:30μμ,  στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Τη διοργάνωση των σεμιναρίων ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ),

μετά την έγκριση της Διοίκησης και την κάλυψη της δαπάνης για όλο το προσωπικό με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωσή του.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν εξήντα τέσσερα άτομα –ανεβάζοντας το σύνολο στα εκατόν εξήντα άτομα για το 2019, ιατρικό, νοσηλευτικό,

διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-12-2019

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 1ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Το συνέδριο, με θέμα: «Ρεαλιστικές δράσεις & εφικτές λύσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα», θα διεξαχθεί στις 13, 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο “Γαγανάκη” και στις αίθουσες διδασκαλίας των Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Το 1ο Νοσηλευτικό Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και ελεύθερες και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις και τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Η έναρξη των εργασιών του 1ου Συνεδρίου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΘ Ιπποκράτειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30μμ στο αμφιθέατρο “Γαγανάκη”.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝ.

February 2020
M T W T F S S
« Jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829