Τμήμα Ποιότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-02-2019

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του video-ηλεκτροεγκεφαλογράφου-ΗΕΓ Nihon Kohden EEG-1200 στο Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής “Απόστολος Φωκάς” της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Η δωρεά συγχρηματοδοτήθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Θερμαϊδες”,  με Πρόεδρο την κ. Όλγα Τσιμισκή και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, με Πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Πέντζο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ, Καθηγητή Παιδονευρολογίας, Δημήτρη Ζαφειρίου, η δωρεά αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων με διαφορετικούς τύπους επιληψίας λόγω διαφορετικών υποκείμενων νευροαναπτυξιακών παθήσεων.

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-01-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του ΓΝΘ Ιπποκράτειο,

η Συνάντηση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) με θέμα:

«Βραβεύσεις Τμημάτων/Κλινικών από την ΕΝΛ και την ΟΕΚΟΧΑ».

Τα κριτήρια βράβευσης των τμημάτων αφορούσαν τις νοσοκομειακές λοιμώξεις (CLABSI’s) και την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών (Ομάδα Επιτήρησης Κατανάλωσης και Ορθολογικής Χρήσης Αντιβιοτικών),

ενώ παράλληλα στη συνάντηση ανακοινώθηκαν και τα τμήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοολούχων αντισηπτικών (δείκτης συμμόρφωσης στην υγιεινή των χεριών)

και την καλύτερη ανταπόκριση/συμμόρφωση στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-01-2019

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.20μμ, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη κοινή μετεκπαιδευτική εκδήλωση  που οργανώνουν οι Α’, Β’ & Γ’ Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του ΑΠΘ, με προσκεκλημένους διαπρεπείς επιστήμονες του εξωτερικού.

Οι επιστημονικές αυτές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, αλλά και της ανασκόπησης ενδιαφέροντων θεμάτων, απευθύνονται σε Μαιευτήρες Γυναικολόγους, Ειδικευόμενους Μαιευτικής Γυναικολογίας, Μαίες και Μαιευτές που εργάζονται, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και θα έχει τη μορφή στρογγυλής τράπεζας ως ακολούθως:

Chairmen: Kostantinos Dinas, Ioannis Kalogiannidis, Dimitris Tsolakidis

  • Διαγνωστική προσέγγιση παθήσεων μαστού
    • Απόστολος Ζαβός, MD, PhD, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Χειρουργός Μαστού, Λάρισα
  • Basic and anvanced Breast Oncoplastic surgery
    • Professor Matthias Κalder MD, PhD., Germany

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-12-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, από τις 17:00μμ έως και τις 21:00μμ,

το πρώτο σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης(ERC)-

στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ),

μετά την έγκριση της Διοίκησης, με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-12-2018

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η έβδομη συνάντηση της Ακαδημίας Δασκάλων, από τις 17:30μμ έως τις 19:30μμ, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξά» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», με θέμα:

«Αυτοενίσχυση Ψυχολογικού Προφίλ & Τεχνικές Εκπαιδευτικού και Μαθητή για την αντιμετώπιση Κρίσιμων Καταστάσεων»

και  εισηγητές τον Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘΙ, Dr. Βάιο Νταφούλη, την Επικ. Παιδοψυχίατρο, Dr Σοφία Σφελινιώτη και τον Κλινικό Ψυχολόγο, Αδαμάντιο Μακαβό.

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης πραγματοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΓΝΘΙ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-12-2018

Η 5η Διημερίδα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, με τίτλο: “Χαράσσοντας δρόμους απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις”, θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”, Περίπτερο 8, ΔΕΘ Helexpo.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-11-2018

Το Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και συνεργατικότητας με την τοπική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων όρασης.

Η “Ημέρα Ελεύθερης Δωρεάν Εξέτασης πασχόντων από Διαβήτη και Γλαύκωμα” θα είναι η πρώτη δράση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, από τις 09:00πμ έως τη 13:30μμ στους χώρους  του Οφθαλμολογικού Τμήματος (Γ’ κτίριο – 1ος όροφος) του Νοσοκομείου.

Την οφθαλμολογική εξέταση θα πραγματοποιήσουν ο Δημήτριος Μπαλατσούκας, Δ/ντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος, η Ευγενία Κανονίδου, Επιμελήτρια Α’ Οφθαλμολογίας, η Έβελιν Κούλαλη, Επιμελήτρια Α’ και ο Ιωάννης Τζαμίχας, Επιμελητής Β’.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα τριάντα (30) άτομα που θα εξεταστούν. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2310 89 2834.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-11-2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, το σεμινάριο με τίτλο: “ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΟΚΗΛΩΝ”,

που διοργάνωσαν  η Ε’ Χειρουργική κλινική και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Χειρουργήθηκαν πέντε ασθενείς, τρεις με βουβωνοκήλη και δύο με μετεγχειρητική κήλη, όλοι από τη Λίστα Χειρουργείου της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής,

με ζωντανή μετάδοση των εν λόγω χειρουργικών επεμβάσεων στην οθόνη της αίθουσας του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα χρήσιμο. Συμμετείχαν επτά εκπαιδευτές, τρεις από την Ε’ Χειρουργική Κλινική, τρεις από το Αναισθησιολογικό Τμήμα και ο κ. Aali J Sheen από το Νοσοκομείο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν είκοσι οκτώ ιατροί και είκοσι εννέα νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα.