Τμήμα Ποιότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-07-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία.

 

                 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

         ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΔΤ 22–7-2022 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστήμη της Δερματολογίας φέρνει την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη!

 

Ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Αποκεντρωμένη Μονάδα «Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης» του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο , το εκπαιδευτικό σχολείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας #ΕΑDV με αντικείμενο τη δερματοσκόπηση και υπεύθυνο διοργάνωσης τον Αναπλ. Καθηγητή της Α΄. Πανεπιστημιακής Κλινικής κο Αιμίλιο Λάλλα, υπό την Διεύθυνση του κ. Ιωαννίδη.

Μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε 40 από τους καλύτερους ειδικούς δερματολόγους του χώρου από 22 ευρωπαϊκές χώρες, που ήρθαν να εκπαιδευτούν από το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ιατρικό προσωπικό μας , στις πιο σύγχρονες προηγμένες απεικονιστικές τεχνικές για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος καθώς και άλλων δερματοπαθειών.

Τους ευχόμαστε η εμπειρία και η φιλοξενία να τους έμεινε αξέχαστη και να μας επισκεφθούν εκ νέου πολύ σύντομα!

 

 

 

Εκ της Διοικήσεως

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 22/6/2022, στο αμφιθέατρο «Π. Μεταξάς» του Ιπποκράτειου
Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης οργανώθηκε εκδήλωση για την παράδοση του
ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Παιδοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου με
την οποία ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπίλιας Πάρις, ο Πρόεδρος του Κέντρου
Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Αηδονόπουλος Χάρης, η Αναπληρώτρια
Διοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Βασιλειάδου Έφη, οι Διοικητές των Νοσοκομείων
ΑΧΕΠΑ και Αγ. Παύλος κκ Παντελιάδης Παναγιώτης και Κατσακάς Οδυσσέας, ο
Διοικητής και οι Αναπληρωτές Διοικητές του Ιπποκρατείου κ.κ. Αντωνάκης
Νικόλαος, Ταρασίδης Γεώργιος και Τιτοπούλου Αλεξάνδρα καθώς και εκπρόσωποι
των χορηγών εταιρειών κ. Μαχαίρα Αλεξία της ΑΒ Βασιλόπουλος και κ. Πλόσκας
Νικηφόρος της OTE-Cosmote και η Πρόεδρος του Σωματείου “Ανοιχτή Αγκαλιά” κ.
Βλάχου Γιολάντα.
Η κ. Βλάχου δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του
Παιδοχειρουργικού Τμήματος ολοκληρώνονται οι στόχοι του Σωματείου για το 2022
το οποίο σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση 30 χρόνων κοινωνικής προσφοράς του.
Ο Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος κ. Τσικόπουλος ανέφερε ότι
το Τμήμα είναι το μεγαλύτερο Παιδοουρολογικό και Παιδοογκολογικό χειρουργικό
κέντρο της Ελλάδος στο οποίο εισάγονται περισσότερα από 10000 παιδιά ετησίως
και ευχαρίστησε θερμά την κ. Βλάχου και τους εκπροσώπους των χορηγών εταιριών.
Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αντωνάκης αφού ευχαρίστησε θερμά
τους χορηγούς για την προσφορά τους ανέφερε ότι στην τελευταία πολύ δύσκολη
περίοδο έγιναν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στους χώρους του Νοσοκομείου με την
βοήθεια σημαντικών χορηγών, όπως το νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και η νέα
ΜΕΘ 38 κλινών, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει σημαντικά στη παροχή
ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Εκ της Διοικήσεως

ΔΤ 22–6-2022 ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ
ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 17/6/2022 επισκέφθηκαν το Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Γ. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η κ. Κατερίνα Φίκατα, εκπροσωπώντας την Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Βέροιας με Πρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Παπαχαραλάμπους  και ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, με σκοπό τη δωρεά υλικών εικαστικών και βιβλίων για τους μικρούς μας ασθενείς.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη αγάπη τους. Η προσφορά τους θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας και στη δημιουργικότητα των μικρών μας ασθενών.

Η Διευθύντρια του                                                      Ο  Διοικητής  του

Παιδοογκολογικού Τμήματος                                           Νοσοκομείου

Ευγενία  Παπακωνσταντίνου                                    Νικόλαος  Αντωνάκης

ΔΤ 17–6-2022 ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-4-2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Διάθεση της εφαρμογής ThessHF σε κινητό τηλέφωνο για την αυτοδιαχείριση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια

Η πανδημία του ιού Covid-19 και οι νέες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που διαμορφώνονται είναι πρωτόγνωρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες τρόπων επικοινωνίας μεταξύ μας. Πλέον η επικοινωνία με τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς διοίκησης, οι συναλλαγές και το εμπόριο, η εκπαίδευση, αλλά και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών γίνονται σε ένα μεγάλο βαθμό ψηφιακά.

Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια αποτελούν μια πολυάριθμη και ευπαθή ομάδα, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Η επαγρύπνηση των ασθενών σε σχέση με την αναγνώριση συμπτωμάτων, τη συστηματική καταγραφή κλινικών παραμέτρων (σωματικό βάρος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σφυγμού), την επιμελή λήψη των φαρμάκων τους και την τήρηση των υγειονο-διαιτητικών μέτρων, παρότι είναι αποφασιστικής σημασίας για την ευοίωνη έκβαση της ασθένειάς τους, παραμένει συχνά ελλιπής.

Η αυτοδιαχείριση της νόσου από τον ασθενή σε καθημερινή βάση, χωρίς τη συχνή παρουσία του στις δομές υγείας, ειδικά λόγω των νέων συνθηκών, κρίνεται αναγκαία και σωτήρια.

Η εφαρμογή ThessHF για smartphone ή tablet (προς το παρόν μόνο σε λογισμικό android) είναι μία υπηρεσία υπενθύμισης και εκπαίδευσης, ένα «προσωπικό ημερολόγιο» κάθε ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια. H εφαρμογή αυτή στοχεύει στο να αποτελέσει ένα ψηφιακό βοηθό, που θα δώσει δύναμη και υπευθυνότητα στον ασθενή, ώστε να διαχειρισθεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εφαρμογής ξεκίνησε το 2018 και συνεχώς εξελίσσεται από τους Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, Αναστάσιο Τσαρουχά, Δημήτριο Μουσελίμη, Ευστράτιο Θεοφιλογιαννάκο και Βασίλειο Βασιλικό, μέλη του Ιατρείου Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Ψηφιακής Καρδιολογίας της Γ’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΘ Ιπποκράτειο. Ήδη έχει διατεθεί και χρησιμοποιείται πιλοτικά από ασθενείς του Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, καθώς οφείλουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, θεωρούμε ηθικά και επιστημονικά επιβεβλημένο να διατεθεί η εφαρμογή ως η ελάχιστη προσφορά σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε καμία περίπτωση η εφαρμογή δεν υποκαθιστά τον θεράποντα ιατρό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον επικουρικά και να συμβάλλει στη βέλτιστη διαχείριση της συνολικής κατάστασης του ασθενούς.

Η εφαρμογή διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (www.hcs.gr) ή της ιστοσελίδας της εφαρμογής (www.thesshf.com).

 

                              Ο Δ/ντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘΙ,

                                  Βασίλειος Βασιλικός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ_Γ’ ΚΚ ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-03-2020

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας για τον κορωνοϊό Covid-19 και από την Πέμπτη 26/3/2020,

δημιουργείται από τους Ψυχολόγους και τους Παιδοψυχιάτρους του Τμήματος, τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με αντικείμενο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.

Προτείνουμε στη διάθεση του κοινού τις τηλεφωνικές γραμμές 2313312417, 2313312479, τις καθημερινές Δευτέρα έως Παρασκευή και στις ώρες 10:00 πμ – 14:00 μμ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-03-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β Μ_Γ ΑΠΘ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-03-2020

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο και λόγω της ανάγκης εφαρμογής των μέτρων ελέγχου για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, αναστέλλεται από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Παθολογικού, Χειρουργικού και Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου.

Από την παρούσα εξαιρούνται:

  • Οι ασθενείς που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες, χημειοθεραπευτικά και λοιπές ειδικές θεραπείες (αιμορροφιλικοί κλπ).
  • Ασθενείς προσφάτως νοσηλευθέντες με έμφραγμα μυοκαρδίου ή Καρδιακή Ανεπάρκεια για τους οποίους συνεστήθη άμεσος επανέλεγχος.
  • Ασθενείς προσφάτως χειρουργηθέντες όλων των ειδικοτήτων προς επανεξέταση ή ασθενείς που παρουσιάζουν μετεγχειρητικά προβλήματα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-3-2020