Τμήμα Ποιότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-12-2019

Το τρίτο για φέτος σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)- πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019,

από τις 16:00μμ έως και τις 20:30μμ,  στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ), μετά την έγκριση της Διοίκησης και την κάλυψη της δαπάνης

για όλο το προσωπικό με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωσή του.

 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα δύο άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

Τα επόμενα δύο Σεμινάρια για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-11-2019

Δελτίο τύπου για ασθενή Κ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-11-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, από τις 16:00μμ έως και τις 20:30μμ, το δεύτερο για φέτος σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
-πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης(ERC)- στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.
Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ), 
μετά την έγκριση της Διοίκησης και την κάλυψη της δαπάνης για όλο το προσωπικό με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωση του.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα δύο άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

Το επόμενο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-11-2019

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 12:00μμ, θα πραγματοποιηθεί η Ημι-ημερίδα που διοργανώνει το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” σε συνεργασία με το Σύλλογο “Οι συνήθεις ύποπτοι, αυτιστικοί, φίλοι και γονείς”.
Η Ημι-ημερίδα έχει ως θέμα τον “Αυτισμό: Προσεγγίζω για να αντιμετωπίσω” και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και φοιτητές.
Αμφιθέατρο “Π. Μεταξά”, ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-10-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, από τις 16:00μμ έως και τις 20:30μμ, το πρώτο για φέτος σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
-πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης(ERC)- στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.
Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ), μετά την έγκριση της Διοίκησης, με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα δύο άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

Το επόμενο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Η δαπάνη του προγράμματος καλύπτεται από το Νοσοκομείο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-10-2019

Την Πέμπτη 3.10.2019 αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της οροφής με πτώση, σε χώρο γραφείου που στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Πληροφορικής του Νοσοκομείου μας, ο οποίος διαμορφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Ειδικότερα, αποκολλήθηκαν και έπεσαν συμπαγή κομμάτια επιχρισμάτων της οροφής, τα οποία ήταν ενισχυμένα με κυψελωτό συρματόπλεγμα, σύμφωνα με τους κανόνες και τις τέχνες της εποχής κατασκευής του χώρου. Η ασφάλεια οποιασδήποτε κατασκευής τεκμαίρεται από την πιστή εφαρμογή και τήρηση των κανονισμών που ίσχυαν κατά το χρόνο δόμησής της.

Η πτώση του ενισχυμένου επιχρίσματος σε καμιά περίπτωση δεν έχει δυσμενείς συνέπειες για τη φέρουσα κατασκευή.

Τα προβλήματα λειτουργικότητας τα οποία προκύπτουν αφενός από την παλαιότητα των εγκαταστάσεων, το μέγεθος του Νοσοκομείου και αφετέρου την έλλειψη έργων υποδομής των προηγούμενων ετών, αποκαθίστανται με συντηρήσεις και με επισκευαστικές επεμβάσεις, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Διοίκησης, εκτός από τις τακτικές συντηρήσεις που πραγματοποιούνται στα δίκτυα υποδομής, ολοκληρώθηκαν πολλές συντηρήσεις και επισκευές στα οικοδομικά στοιχεία των κτιρίων του νοσοκομείου, με στόχο την οργάνωση, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, κυρίως όμως τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών λειτουργίας του νοσοκομείου.

Αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού, όπως ενδεικτικά: τοποθετήθηκαν 8.000τμ. ελαστικών, μη ολισθηρών, δαπέδων, πραγματοποιήθηκαν  εξυγιάνσεις των υπογείων, στεγανοποιήθηκαν ταράτσες, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πιστοποίησης για τους ανελκυστήρες, εκδόθηκαν πιστοποιητικά πυρασφάλειας για χώρους του νοσοκομείου, αποκαταστάθηκαν σοβάδες σε εμφανή σημεία, επισκευάστηκαν οικοδομικά στοιχεία.

Όπου εντοπίζονται προβλήματα ή ενδείξεις για αναγκαιότητα τεχνικής παρέμβασης, υπάρχει άμεση κινητοποίηση και αποκατάσταση της βλάβης.

Λυπούμαστε που δε μπορέσαμε να προβλέψουμε την αρχόμενη προ ετών αστοχία, καθώς το φαινόμενο εξελίχθηκε σε κάποιο χρόνο, χωρίς την εμφάνιση στοιχείων τα οποία θα αποτελούσαν ενδείξεις.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του έχει ήδη προβεί στον προγραμματισμό εργασιών για την άμεση αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου και του συνόλου της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής, με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού.

                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

                                                            ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά”, η δεύτερη τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δημιουργικής θητείας και της προσφοράς

των υπαλλήλων όλων των κλάδων & ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-07-2019

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝ.

December 2019
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031