Τμήμα Ποιότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-10-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, από τις 16:00μμ έως και τις 20:30μμ, το πρώτο για φέτος σεμινάριο BLS/AED Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
-πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης(ERC)- στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.
Τη διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβαν το ΤΕΠ και το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΑΤΕΠΕΣΕ), μετά την έγκριση της Διοίκησης, με σκοπό τη σταδιακή επιμόρφωση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τριάντα δύο άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οποία εκπαιδεύτηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Νοσοκομείου.

Το επόμενο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Η δαπάνη του προγράμματος καλύπτεται από το Νοσοκομείο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-10-2019

Την Πέμπτη 3.10.2019 αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της οροφής με πτώση, σε χώρο γραφείου που στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Πληροφορικής του Νοσοκομείου μας, ο οποίος διαμορφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Ειδικότερα, αποκολλήθηκαν και έπεσαν συμπαγή κομμάτια επιχρισμάτων της οροφής, τα οποία ήταν ενισχυμένα με κυψελωτό συρματόπλεγμα, σύμφωνα με τους κανόνες και τις τέχνες της εποχής κατασκευής του χώρου. Η ασφάλεια οποιασδήποτε κατασκευής τεκμαίρεται από την πιστή εφαρμογή και τήρηση των κανονισμών που ίσχυαν κατά το χρόνο δόμησής της.

Η πτώση του ενισχυμένου επιχρίσματος σε καμιά περίπτωση δεν έχει δυσμενείς συνέπειες για τη φέρουσα κατασκευή.

Τα προβλήματα λειτουργικότητας τα οποία προκύπτουν αφενός από την παλαιότητα των εγκαταστάσεων, το μέγεθος του Νοσοκομείου και αφετέρου την έλλειψη έργων υποδομής των προηγούμενων ετών, αποκαθίστανται με συντηρήσεις και με επισκευαστικές επεμβάσεις, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Διοίκησης, εκτός από τις τακτικές συντηρήσεις που πραγματοποιούνται στα δίκτυα υποδομής, ολοκληρώθηκαν πολλές συντηρήσεις και επισκευές στα οικοδομικά στοιχεία των κτιρίων του νοσοκομείου, με στόχο την οργάνωση, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, κυρίως όμως τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών λειτουργίας του νοσοκομείου.

Αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού, όπως ενδεικτικά: τοποθετήθηκαν 8.000τμ. ελαστικών, μη ολισθηρών, δαπέδων, πραγματοποιήθηκαν  εξυγιάνσεις των υπογείων, στεγανοποιήθηκαν ταράτσες, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πιστοποίησης για τους ανελκυστήρες, εκδόθηκαν πιστοποιητικά πυρασφάλειας για χώρους του νοσοκομείου, αποκαταστάθηκαν σοβάδες σε εμφανή σημεία, επισκευάστηκαν οικοδομικά στοιχεία.

Όπου εντοπίζονται προβλήματα ή ενδείξεις για αναγκαιότητα τεχνικής παρέμβασης, υπάρχει άμεση κινητοποίηση και αποκατάσταση της βλάβης.

Λυπούμαστε που δε μπορέσαμε να προβλέψουμε την αρχόμενη προ ετών αστοχία, καθώς το φαινόμενο εξελίχθηκε σε κάποιο χρόνο, χωρίς την εμφάνιση στοιχείων τα οποία θα αποτελούσαν ενδείξεις.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του έχει ήδη προβεί στον προγραμματισμό εργασιών για την άμεση αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου και του συνόλου της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής, με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού.

                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

                                                            ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-09-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο “Π. Μεταξά”, η δεύτερη τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της δημιουργικής θητείας και της προσφοράς

των υπαλλήλων όλων των κλάδων & ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-07-2019

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝΘ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-06-2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 21 & 22 Ιουνίου 2019,

υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης και του Υπουργείου Υγείας.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε χωρίς εμπορικές χορηγίες στους χώρους του νοσοκομείου, αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας των Τμημάτων και Κλινικών.

Περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, απαντώντας στις ανάγκες των ιατρών για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πολιτιστικές εκδηλώσεις: μία θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου “Το Θυμητάρι”

και μια παράσταση κλόουν του Τιμολέων Τιραμόλα σε ρόλο γιατρού, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο,

όπως επίσης και τελετή λήξης με τη μικτή Χορωδία “Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος” που διηύθυνε ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

Στο Συνέδριο χορηγήθηκαν 11 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-06-2019

Ο ασθενής Τ.Ρ. συνεχίζει να νοσηλεύεται μετεγχειρητικά (μετά ορθοπαιδική, ουρολογική και αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων που έφερε) στη ΜΕΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, σε σοβαρή κατάσταση, με υποστήριξη φαρμακευτική και μηχανική των ζωτικών του λειτουργιών.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-06-2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» διοργανώνει για πρώτη χρονιά πολυθεματικό Ιατρικό συνέδριο, χωρίς εμπορικές χορηγίες, που θα διεξαχθεί στις 21 & 22 Ιουνίου 2019 στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας του Νοσοκομείου.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και φιλοδοξεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση των μάχιμων γιατρών, απαντώντας στις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη δωρεάν και άρα ισότιμη συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με πολιτιστικές εκδηλώσεις : δύο θεατρικές παραστάσεις, η ιστορία του Σανατορίου από τη θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και μια παράσταση κλόουν για τα παιδιά της Παιδιατρικής πτέρυγας, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο, όπως επίσης και τελετή λήξης με μία χορωδιακή συναυλία.

Το ιατρικό συνέδριο του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» τελεί υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και του υπουργείου Υγείας.

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ippokrateiothess-congress.gr μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εγγραφής και υποβολής περιλήψεων εργασιών, με όλες τις σχετικές πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.